Atalay: AK Parti Süreci Sabote Ediyor - Son Dakika
Yerel

Atalay: AK Parti Süreci Sabote Ediyor

Atalay: AK Parti Süreci Sabote Ediyor

BDP İl Başkanı Serdar Atalay, AK Partinin çözüm sürecini sabote etmeye çalıştığını ileri sürdü.

11.12.2013 11:27  Güncelleme: 11:51

BDP İl Başkanı Serdar Atalay, nevruzla başlayan olumlu sürecin heba olmaması ve barışın devamı için Kürtlerin sorumluluklarını yerine getirmesine karşın AK Partinin çözüm sürecini sabote etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 kişinin öldürülmesi nedeniyle BDP İl binası önünde toplanan kalabalık, sanat sokağına kadar yürüdü. Sanat sokağına kadar yürüyen kitle sık sık slogan attı. Ktile, 2 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle 1 dakikalık oturma eylemi yaptı. Sanat sokağında toplanan kitleye seslenen İl başkanı Atalay, son iki ayda Mardin, Bitlis ve Hakkari'de mezarlıkların tahrip edildiğini söyledi. Yüksekova'da mezar tahriplerini protesto eden iki sivil vatandaşın polis tarafından katledildiğini, 2 sivilin de yaralandığını belirten Atalay, şöyle konuştu:
"Yine cenazeler yerde sürüklenmiş, cenazeleri sahiplenmek isteyen halkımıza hastaneni içinde onlarca gaz bombası atılarak yüzlerce insanımız mağdur edilmiştir. Yine yazılı ve görsel medya olayı çarpıtarak katilleri kamufle etmiştir. Roboski katliamının yıldönümü yaklaşırken hükümet diyalog sürecini devam ettirdiğini söylüyorsa katliam sorumlularını yakalayıp Reşit ve Veysel İşbilir'in hesabını sormalıdır."Kitle, yapılan açıklamadan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Atalay: AK Parti Süreci Sabote Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement