Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı

Atatürk\'ün Vefatının 75. Yılı

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan: "10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan yüceltilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır"

09.11.2013 20:16

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 10 Kasım 1938'in bir devrin sonu değil, Atatürk'ün miras bıraktığı Cumhuriyetin her bakımdan yüceltilmesi için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydetti.

Alparslan, yayımladığı mesajda, tarihin ender yetiştirdiği şahsiyetlerden, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Önemli liderlerin zor anlarda ortaya çıktığını belirten Alparslan, "Türk Milleti neredeyse bir avuç toprağının bile vatan olarak kendisine çok görüldüğü bir dönemde Atatürk'ü, Atatürk de Türk Milleti'ni ortaya çıkarmıştır" ifadesini kullandı.

Alparslan, Atatürk'ün "Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir" derken bu vasfın herkeste bulunması gereğini vurguladığını belirterek, Atatürk'ün Türk Milleti'nin kabiliyetlerine ve samimiyetine inanmış bir insan olduğunu kaydetti.

Mesajında, "10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan yüceltilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır" ifadesine yer  veren Alparslan, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmanın, onun "en büyük eserim" dediği Cumhuriyeti, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacağını bildirdi.

Alparslan, şunları kaydetti:

"Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Kuruluşunun 90. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini aşma yönünde büyük mesafeler kat etmiş, ekonomik atılımlar yapmış, dünya devletleri arasında sayılı bir mevkiye gelmiştir. Biz, hükümet ve AK Parti teşkilatları olarak bu konuda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kararlı olarak ilerlemekteyiz.

Atatürk'ün milleti ile açtığı aydınlık yolda hızla ilerleyebilmenin, özgür, demokratik, kalkınmış ve gelişmiş bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakabilmenin temennisi ile Atatürk'ü şükran ve saygıyla anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Vefatının 75. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement