Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen 'Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

27.05.2012 12:38

Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen 'Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Yarışmada dereceye giren film yönetmenleri ödüllerini törenle alırken, Rezzan Yeşilbaş 'Sessiz' adlı filmle birinciliği elde etti.

Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'nda yapılan törene Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim, MEÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Cem Pekman, Yardımcı Doç. Dr. Hakan Erkılıç ile Senem Duruel Erkılıç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ve sanatseverler katıldı. Mersin'de bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya 145 aday 158 eserle katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması yapan Forum AVM Şefi Murat Telli, 2007 yılından bu yana kentin sanatsal değerlerini ön plana çıkartmaya özel gayret sarf ettiklerini söyledi. Mersin'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Atıf Yılmaz'ın, tüm Türkiye'nin gönlünde derin izler bırakan, 119 filmi ile adını Türk sinemasına altın harflerle yazdıran önemli bir kişilik olduğunu ifade eden Telli, "Filmlerinde işlediği temalar ülkemizde yaşanan birçok sosyolojik olgunun algılanmasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle Atıf Yılmaz sinemasının kadın temasını ele alış biçimi Türkiye'de kadının varlığı, kendine tanımlaması ve toplumu kadınla ilgili algısına yönelik çok ciddi mesajlar içermektedir. Bizler bu kısa film yarışmasını kurgularken, büyük üstadın ismini sonraki nesillere de daha yakından tanıtılmasını amaçladık" dedi.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim ise, "Çok güzel bir etkinlikte, Mersin'in en önemli değerlerinden biri olan, toplumu çok iyi kavramış değerlerinin başında gelen Atıf Yılmaz'ı sinemayla anıyoruz. Bugünleri görünce her şeyin Atıf Yılmaz'ın dilediği gibi gittiğini düşünüyoruz. Atıf Yılmaz yaşasaydı, burada olsaydı bu işe çok sevinirdi" diye konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay da, bir kentin kültür-sanat alanında çalışma yapması gerektiği üzerinde durarak, "Atıf Yılmaz büyük bir üstattı, kendisini buradan rahmetle ve minnetle anarken, yine bugün kaybettiğimiz Orhan Boran'ı da rahmetle anıyoruz" dedi. Kentte yöneticilik yapan kişiler olarak alt yapı çalışmaları ile ilgili gayretlerin içerisindeyken, bir yandan otoyollarla, sanayilerle, tarımla, ticaretle, liman kapasitesinin yükseltilmesiyle uğraşırken, sanatsal faaliyetlerin de kentin daha büyümesi, gelişmesi yönünden önemli olduğunu ifade eden Olcay, "Eğer kültür sanat alanında çalışma yapmasak, kültür-sanat alanında eksiklikler olursa kentli olma, kentte bir aidiyet duygusu yaşama ve kentli gibi yaşama eksik kalacaktır. Bu nedenle hem yöneticiler olarak bizlerin yaptığı bu alanların sağlanması, onlara daha fazla imkan verilmesi, kültür-sanat alanında yapılacak etkinliklerin artırılması, etkinlik mekanlarının kalitesinin yükseltilmesi ile ilgili çalışmalar yapma ve olanak sağlamalıyız. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren filmlerin yönetmenleri ödüllendirildi. Yönetmen Rezzan Yeşilbaş'ın bu yıl Cannes Film Festivali'ne katılan tek Türk filmi olan 'Sessiz' filmi birinciliği elde ederken, Erman Zambak'ın 'O an' filmi 2'nci oldu. Aburrahman Öner'in çektiği 'Buhar' filmi ise 3'ncü oldu. Facebook Özel Ödülü'nü de '1982' filmiyle Yıldıray Yıldırım aldı. Forum AVM ödülü ise '1-2-3' filmi ile Nazlı Deniz Güler elde etti. Jüri özel ödüllerini de Can Eren'in "Baydara Edra'nın Kaderi" ile Kerem Keskin'in "Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmıştır" filmleri layık görüldü.

Ödüllerin dağılmasının ardından finale kalan 5 filmin gösterimi gerçekleştirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement