Atkılar Öğrencilere, Üzüm Hoşafı Protokole - Son Dakika
Yerel

Atkılar Öğrencilere, Üzüm Hoşafı Protokole

Atkılar Öğrencilere, Üzüm Hoşafı Protokole

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97.Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Ödemiş'te yapılan etkinlikte, salonda bulunanlara o ruh yaşatıldı.

21.03.2012 09:46

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Ödemiş'te yapılan etkinlikte, salonda bulunanlara o ruh yaşatıldı.

Hafta dolayısıyla Ödemiş Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi tarafından bir anma programı düzenlendi. 250 bin Mehmetçik'in canlarıyla "Çanakkale geçilmez" dedirttiği deniz zaferi; gösteriler, şiirler ve türkülerle anıldı. Program kapsamında Şehir Salonu girişine Çanakkale'deki Şehitleri Anıtı'nın maketi kurulurken, programdaki gösterilerde de öğrencilerin kostümleri ve dekorlarla Çanakkale ruhu yansıtıldı.

Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Garnizon Komutanı Per. Albay Fuat Alakoç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

PROTOKOLE ÜZÜM HOŞAFI

Daha sonra Ödemiş Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Taner Hamzaoğlu, açılış konuşmasını yaptı. Çanakkale Savaşları'nın Türkiye'nin önsözü olduğuna vurgu yapan Hamzaoğlu, şehitlerin niçin seve seve toprağa düştüğünün iyi anlaşılmasının gerektiğini belirterek, Çanakkale şehitlerini ve tüm şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Hamzaoğlu'nun konuşmasının ardından drama, şiirler ve söz korosundan oluşan Çanakkale konulu gösteri öğrenciler tarafından sergilendi. Gösteri sonunda açılan büyük boyuttaki Ay-Yıldızlı bayrak izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterinin ardından "Çocuklar Duymasın" dizisinde "Haluk" karakterini canlandıran Tamer Karadağlı'nın, kahramanlık destanını yazan bir alayın yemek listesini okuduğu sahneyi de içeren video ilgi ile izlendi. Askerin yemek listesi okunurken protokole üzüm hoşafı dağıtıldı.

Video gösteriminin sonrasında Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, öğretmenlerden oluşan orkestranın çaldığı türküleri seslendirdi. Öğrencilerin solo performansı tam not alırken, türkülere salondakiler de eşlik etti. Etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve mektup dallarındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa katılanlara dağıtılan, Ödemiş Belediyesi'nin desteği ile Çanakkale şehitleri anısına yaptırılan atkılar ise ilgi gördü.

(AG-ERG-

21.03.2012 09: 26: 17

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atkılar Öğrencilere, Üzüm Hoşafı Protokole - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement