Aü Antalya Devlet Konservatuvarı'na Ödül - Son Dakika
Yerel

Aü Antalya Devlet Konservatuvarı'na Ödül

Aü Antalya Devlet Konservatuvarı\'na Ödül

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları ödüllerle, Akdeniz Üniversitesi'nin adını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

21.06.2013 18:03

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları ödüllerle, Akdeniz Üniversitesi'nin adını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Yuriy Sayutkin'in öğrencilerinden ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi İlayda Aksoy ve Parvina Sharipova; 27-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul Pera 8. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması'nda 'Piyano duo' kategorisinde ikincilik ödülünü aldılar.

12-17 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen; Baden-Baden Almanya Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması'nda ise yine Öğretim Görevlisi Yuriy Sayutkin'in öğrencilerinden ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Zehra Tuncer üçüncülük ödülünü, iköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Atahan Tuncer Mansiyon ödülünü Akdeniz Üniversitesi'ne kazandırırken aynı yarışmada, Öğretim Görevlisi Samir Mirzayev'in öğrencisi ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Derya Çetinkaya da ikincilik ödülünü kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin 2013 yılı başından bu yana ulusal ve uluslararası 30 yarışmada ödül aldığını söyleyen Konservatuvar Müdürü Prof. Ayşe Sezer, "İlköğretim, ortaöğretim, lise ve lisans devrelerinden olmak üzere her yaş kategorisinde başarı elde eden öğrencilerimiz, Akdeniz Üniversitesi'nin sanat alanında tüm dünyada tanınırlığını arttırıyor. Son olarak Yuriy Sayutkin ve Samir Mirzayev'in toplamda yedi öğrencisi Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılan uluslararası yarışmalarda ödül almıştır" dedi.

Ödül alan öğrencilere ve onları yarışmalara hazırlayan öğretim görevlilerine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici de teşekkür belgesi takdim etti. Sanatın bir ülke için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyen Prof. Dr. Geçici, elde ettikleri başarılardan dolayı, geleceğin sanatçıları genç müzisyenlere ve onların hocalarına teşekkür ederek başarılarının devamını beklediklerini dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü Antalya Devlet Konservatuvarı'na Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement