Aydın'da Operasyon - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Operasyon

Aydın\'da Operasyon

Aydın'da CHP'li belediye başkanları gözaltında.

11.05.2012 17:20  Güncelleme: 08:35

CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, gözaltına alınan CHP'li belediye başkanlarının suçsuz olduklarına inandıklarını belirterek,

"Sanki kaçak kişilermiş gibi apar topar götürülmeleri soruşturmanın arka planı ile ilgili kuşkularımızı güçlendirmektedir" dedi.

Şahinci, bazı iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kuyucak ve Bozdoğan Belediye Başkanlarının gözaltına alınması üzerine Nazilli CHP İlçe Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve partililerin katıldığı açıklamada, Şahinci şunları söyledi:

Didim, Kuşadası ve Aydın belediyelerine yönelik soruşturmalar kapsamında bir süre önce operasyonlar düzenlendiğini hatırlatan Şahinci, son olarak Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu gözaltına alınmasıyla olayların yeni bir boyut kazandığını söyledi. Belediye başkanlarının yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devam eden bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığının bildirildiğini ifade eden Şahinci, şunları kaydetti:

"Belediye başkanları halkın seçilmiş temsilcileridir. Ne kaçmaları söz konusudur ne de saklanmaları. Bu durumda ceza muhakemesi usulünde normal uygulama olan ifadeye davet yerine, gözaltına almak onları açıkça rencide etmektir. Sanki kaçak kişilermiş gibi apar topar götürülmeleri soruşturmanın arka planı ile ilgili kuşkularımızı güçlendirmektedir."

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement