Aydıncık'ta Sodes Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aydıncık'ta Sodes Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Aydıncık\'ta Sodes Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şimdiye kadar Aydıncık'a 1,5 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade ederek, "Gerçekleşen ve bundan sonraki gerçekleşecek olan yatırımlar ile Aydıncık, Mersin'e renk ve heyecan katacak."

21.11.2013 11:50

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şimdiye kadar Aydıncık'a 1,5 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade ederek, "Gerçekleşen ve bundan sonraki gerçekleşecek olan yatırımlar ile Aydıncık, Mersin'e renk ve heyecan katacak. İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm Aydıncık ile buluşacak" dedi.

Vali Güzeloğlu Aydıncık ilçesinde bulunan Aytur Düğün Salonu'nda gerçekleşen Sosyal Hizmet Projelerinin (SODES) tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Aydıncık'ta kırsal altyapıyı güçlendirmek amacıyla ilçede köylere hizmete dönük olarak bir şantiye şefliğinin kurulacağının bilgisini vererek, "Bu sayede Aydıncık ilçemizin merkezinden köylere dozerlerin ve kepçelerin ulaşımı sağlanacak. Artık Mersin'den Aydıcık'a iş makinelerinin getirilmesinin önüne geçilecek. Böylelikle Aydıncık ilçemiz alması gereken hizmeti daha az zamanda daha az maliyetle alacak" diye konuştu.

Güzeloğlu ayrıca yıllardır sıkıntılı olan Aydıncık şehir geçişinin de Aydıncık'ın dışına alınacağını da belirterek, bu konuda açıklama yapması için sözü Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost'a verdi. Yakup Dost, "Aydıncık şehir geçişini oluşturan 20 kilometrelik yolun yaklaşık 10 kilometresini, 8 tane tünel ve 8 tane viyadük ile Aydıncık'ın dışına alıyoruz. 8 tane tünel 6800 metre, 8 tane viyadük ise 3000 metre uzunluğunda olacak. 2 tane tünelin inşaatına başladık" diye konuştu.

Söz konusu yatırımlar ile Aydıncık'ın bir turizm merkezine dönüşeceğinin altını çizen Güzeloğlu, "Geleceği yarına göre değil, 40 ila 50 yıl sonrasına göre planlıyoruz. Lafı değil, hizmeti gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar Aydıncık'a toplam 1,5 trilyon lira kaynak aktardık. Gerçekleşen ve bundan sonraki gerçekleşecek olan yatırımlar ile Aydıncık, Mersin'e renk ve heyecan katacak. İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm Aydıncık ile buluşacak" şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, Aydıncık'ta hibe desteği verilecek 'Öğreniyorum, Kazanıyorum' gibi SODES projelerinin devlet millet içindir anlayışını farkettirdiğini, bu sayede binlerce insanımızın gönlüne dokunulduğunu aktardı. Eğitime her zaman öncelik verdiğinin altını çizen Güzeloğlu, "Dünyayı değiştirmek ancak insanı değiştirmekle olur. İnsanı değiştirmek ise ancak eğitim ile olur. Eğitim, hayat boyu bitmeyecek bir uğraştır. Okul ile sınırlı değildir. Tarımda da ticarette de eğitim şarttır. Bugün hibe desteği alan projede çiftçimize daha fazla gelir sağlama ve tarımsal üretime değer katma açısından çok önemlidir" dedi.

Aydıncık'ın gelişmesinin ve kalkınmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Güzeloğlu, "En son Akdeniz Oyunları münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ile Aydıncık'a gelmiştik. Oyunlar belki prosedür gereği Aydıncık ilçemizde gerçekleşmedi, ama Sayın Bakanımızın merkez dışında geldiği ilk ilçemiz Aydıncık oldu. Aydıncık'ın turizm harikası olan Aynalıgöl Mağarası'nı ziyaret ettik. Belki oyunları buraya getiremedik, ama Bakanımızın talimatları ile Aydıncık'a bir futbol sahası kazandırdık" diye konuştu.

Aydıncık İlçe Kaymakamı Özgür Körükçü de, biten projeler ile yatırımlardan söz ederek, Vali Güzeloğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, 45 bin TL'lik hibe çekini proje sahibine teslim etti. İlçe Kaymakamı Özgür Körükçü'de Vali Güzeloğlu'na Aynalıgöl Mağarası'nın resmi, Aydıncık Belediye Başkanı Fırat Aktan'da bir teşekkür plaketi verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydıncık'ta Sodes Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement