Ayesob'da Çetindoğan Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Ayesob'da Çetindoğan Güven Tazeledi

Ayesob\'da Çetindoğan Güven Tazeledi

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB)’un bugün yapılan olağan genel kurulunda, yönetim kurulunun oyları ile başkan seçilen Selahattin Çetindoğan adeta güvenoyu aldı.

04.05.2014 18:53

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB)'un bugün yapılan olağan genel kurulunda, yönetim kurulunun oyları ile başkan seçilen Selahattin Çetindoğan adeta güvenoyu aldı. Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü'nün başkanlığındaki liste ile Selahattin Çetindoğan'ın başkanlığındaki iki listenin yarıştığı seçimlerde sandıktan Künkçü'ye 113 Çetindoğan'a ise 426 oy çıktı. Birlik beraberlik içinde geçen kongrede Birlik Başkanı Çetindoğan, "Seçim geride kaldı, Aydın esnafımıza en iyi hizmeti vermek için çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Aydın Esnaf Odaları Birliği'nde yaklaşık 33 yıl başkanlık yaptıktan sonra, Aydınspor'a yaptığı yardım dolayısıyla hakkında açılan davadan aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan ve araması bulunan 33 yıllık Birlik Başkanı Hulisi Akşit'in aday olmadığı seçimlerde Başkan Akşit'i vekalet eden Selahattin Çetindoğan ile Muhammet Ali Künkçü yarıştı.

AYESOB Binası'nda sabah saatlerinde başlayan kongreye AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, kurum müdürleri delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığına Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten'in yaptığı kongre sakin geçti. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken her iki aday da delegeye hitaben kısa birer konuşma yaptı.

Konuşmasında daha çok birlik ve beraberliğin öneminden söz eden Başkan Selahattin Çetindoğan, "Ben değil biz olabilmek için yola çıktık. Bundan sonra tek vücut olup sorun ve taleplerimizi de tek vücut olarak dile getireceğiz. Gerek Ankara nezdinde gerekse yerel yönetimler nezdinde istek ve taleplerimizi bu şekilde dillendirdiğimizde hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bölünürsek yok oluruz, bölüşür ve birleşirsek tok oluruz. Esnafa daha iyi nasıl hizmet edebiliriz gayemiz olacak. Bu doğrultuda 7/24 esnafımızın emrinde olacağız" ifadelerine yer verirken, binanın girişine de birlik ve beraberlik mesajlarını içeren afişler astırdı.

Kendisinin de esnafın sıkıntılarını çözmek amacıyla aday olduğunu ve Aydın esnafının bir çok sorunu bulunduğunu belirten Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü "Esnafımızı hak ettiği noktaya taşıyacak bazı projelerim var. Bu projeleri hayata geçirerek esnafımızı kalkındıracağız. Göreve seçilmem halinde yeni bir sayfa açacağım. Seçilmem halinde de esnafımızı her anlamda hak ettiği noktaya taşıyacağım" diyerek delegelere çeşitli vaatlerde bulundu.

"DUAYENLERE PLAKET SUNULDU"

Kongrede yönetim kurulu kararı ile duayen esnaflara plaket verildi. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ve diğer protokol üyeleri tarafından Aydın'da Ahilik geleneğine katkı sağlayan ve mesleklerinde duayen olan esnaflara plaket verildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gidilen seçimde 609 delegesi bulunan Aydın Esnaf Odaları Birliği'nde yapılan seçimlerde 539 delege oy kullandı. Yapılan sayım sonunda Muhammet Ali Künkçü 113 oy alırken, Selahattin Çetindoğan 426 oy alarak AYESOB'un yönetimi Çetindoğan Başkanlığı'nda; Hüsnü Öten, Yalçın Pektaşoğlu, Ahmet Tokmakoğlu, Semih Özmeriç, Metin Uyar, Birol Şenkal, Süleyman Algün ve Fatih Astepe'den oluştu. Birlik denetim kurulunda ise; Kamil Tavil, Bülent Çalışkan, Aptullah Gölcük, Ufuk Akay ve Mehmet Arslan isimleri yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayesob'da Çetindoğan Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement