Başkan Keskin'den Yabancı Öğrencilere İngilizce Kebap Tarifi - Son Dakika
Yerel

Başkan Keskin'den Yabancı Öğrencilere İngilizce Kebap Tarifi

Başkan Keskin\'den Yabancı Öğrencilere İngilizce Kebap Tarifi

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Youth Services Centre (Gençlik Servisleri Merkezi) tarafından organize edilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Değişim Programıyla Ödemiş'e gelen öğrencileri ÖYKAM'daki öğle yemeğinde konuk etti.

26.07.2013 09:38

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Youth Services Centre (Gençlik Servisleri Merkezi) tarafından organize edilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Değişim Programıyla Ödemiş'e gelen öğrencileri ÖYKAM'daki öğle yemeğinde konuk etti.

Türk öğrenciler Sevim Bezen ve Merve Deniz Köse'nin öncülüğünde Sırbistan, Slovakya, Fransa, İtalya, Güney Kore, Yunanistan ve İspanya'dan Ödemiş'e gelen öğrenciler, iki hafta boyunca Park Bahçe İşleri Müdürlüğü bünyesinde bahçe düzenleme, ot yolma, ağaç dikimi ve çimlendirme gibi çalışmaları gerçekleştirirken, bir yandan da tarihi ve turistik güzellikleri de görme olanağı buluyor.

Efes Harabeleri ve Meryemana'nın yanı sıra Ödemiş'te de Gölcük, Bozdağ ve Birgi gibi cazibe merkezlerini ziyaret eden yabancı öğrenciler, dünkü öğle yemeğinde Ödemiş Kebabı'nı tatmanın heyecanını yaşadılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin öğrencilere Ödemiş Kebabı'nın geçmişini ve hazırlanışını İngilizce olarak anlattı. Ödemiş Kebabı'nın kökeninin Arnavutluk'ta yaşayan Türklere dayandığını ve ilk olarak sadece yağlı ve baharatlı ekmekle tüketilmeye başlandığını aktaran Keskin, köftelerin ise yaşanan göç olayları sonrası Türkiye'de bu yemeğe eklendiğini ve günümüze kadar yağlı ekmek ve köfte olarak geldiğini anlattı. Öğrenciler tarafından alkışlanan Keskin, her yıl daha çok yabancı öğrenciyi ilçede konuk etmek istediklerini kaydetti.

KAYMAKAM DÖLEK, ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

ÖYKAM ziyaretinde öğrencilerle de görüşen Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, gençlerle İngilizce sohbet ederek, ülkeleri ve okulları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerden ülkelerinde Türkiye'yi ve Ödemiş'i tanıtmalarını isteyen Dölek, Ödemiş Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılan Uluslararası Gönüllü Gençlik Değişim Programı'nın ilçeye tanıtım yönünden fayda sağlayacağını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Keskin'den Yabancı Öğrencilere İngilizce Kebap Tarifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement