Başkan Tanık, CHP Yönetimine Çankaya'daki Projeleri Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tanık, CHP Yönetimine Çankaya'daki Projeleri Tanıttı

Başkan Tanık, CHP Yönetimine Çankaya\'daki Projeleri Tanıttı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara il ve ilçe yöneticileri ile alan denetimi yaparak, uygulanmakta olan projeleri yerinde tanıttı.

28.06.2012 16:18

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara il ve ilçe yöneticileri ile alan denetimi yaparak, uygulanmakta olan projeleri yerinde tanıttı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, CHP Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Küçüktepe, CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bazı il ve ilçe örgütleri yöneticilerinden oluşan heyetle belediyenin çalışmalarını yerinde inceleyerek, projeler hakkında bilgi verdi. Engelsiz sokaklardan parklara çok sayıda bölgede yapılan gezide çalışmalarının ana prensiplerini aktaran Tanık, Çankayalılar için üretilen projelerin engelli-engelsiz, yaşlı-çocuk demeden herkes için eşit kullanıma uygun olarak hazırlandığını belirtti. İnceleme gezisi sırasında muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet, projelerin semtlere kattığı değerlerden duyulan memnuniyete de tanıklık ettiler. Altyapı kuruluşlarının mahallelerde yaptıkları çalışmaların semtlerinde yarattığı trafik karmaşası, kirlenme ve özellikle açık bırakılan çukurlardan dolayı oluşan rahatsızlıkları Ankara İl Başkanı Alçın ve İlçe Başkanı Perçin'e aktaran semt sakinleri, Çankaya Belediyesi'nin bu karmaşayı sonlandırmak için acil ekipler kurarak yaptıkları bakım onarım çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ettiler. Kocatepe ve Tunalı Hilmi Caddesi çevresinde yapılan engelsiz sokak çalışmalarından Öveçler, Keklikpınarı, Şehit Cevdet Özdemir, Çukurambar, 100. Yıl mahallelerinde yapılan asfalt, kaldırım ve park çalışmalarına geniş bir hizmet ağını birlikte gezen heyetin son durağı önümüzdeki aylarda açılması planlanan Çansera Kent Bahçesi oldu.

Önümüzdeki günlerde temelini atacakları 2 Temmuz Anıtı'ndan Sivas'ta yakılarak öldürülen şair Metin Altıok'un, trafik kazasında ölen gazeteci Ünal Temizyürek, TTB eski Başkanı Füsun Sayek'in adlarının verileceği parkların inşaatını da birlikte gezdikleri heyete tanıtan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çansera Kent Bahçesi'nde yaptığı açıklamada, "Yitirdiğimiz değerlerimizi parklarımızda yaşatmaya devam edeceğiz. Her yıl 40 civarında yeni park yaparken, eskileri de günümüz ihtiyaçları ve semt sakinlerinin talepleri doğrultusunda yeniliyoruz. Eylül ayında açacağımız 70 dönümlük Çansera Kent Bahçesi, kentin içinde Başkentlilere yeni bir yaşam alanı sunarken, çok daha büyük bir rekreasyon projesi ile Ankaralıların yüzünü güldürmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.

"ÇANKAYA'DA YOLLARIN YÜZÜ GÜLECEK"

Gezi sırasında engelsiz sokak uygulamaları hakkında da bilgi veren Tanık, kent merkezindeki sokaklarda kaldırım seviyesinin yol kotuna indirildiğini ve beğeni kazanan bu uygulamanın tüm Çankaya'ya yayılması için yürütülen çalışmalarda belediyenin kendi tesislerinde ürettiği taşların kullanıldığını aktardı. Asfalt üretim tesislerini uygun bir yere taşımayı planladıklarını ve yenilenen tesislerin kapasitesinin çok daha yüksek olacağı, altyapı kuruluşlarının çukurlarıyla mahallelinin yüzünü astıran yolların yakında güleceği bilgisini veren Tanık, belediye olanaklarıyla kamusal hizmet üreten Çankaya Belediyesi'nin yeni toplumcu belediyecilik anlayışının halkın da yüzünü güldüreceğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tanık, CHP Yönetimine Çankaya'daki Projeleri Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement