Başkan Üras Futbolun Duayenleriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Üras Futbolun Duayenleriyle Buluştu

Başkan Üras Futbolun Duayenleriyle Buluştu

Futbolun efsane isimlerini bir araya getiren TÜRFAD 25'nci yıl ödül gecesine Tekirova Belediyespor'un Onursal Başkanı Yusuf Üras da katıldı.

26.04.2013 10:39  Güncelleme: 10:42

Ali Şen, Metin Türel, Tınaz Tırpan, Bülent Korkmaz, Rüştü Reçber gibi futbolun efsane isimlerini bir araya getiren Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin (TÜRFAD) 25'nci yıl ödül gecesine Tekirova Belediyespor'un Onursal Başkanı Yusuf Üras da katıldı.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD), kuruluşunun 25'nci yılı geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen geceyle kutlandı. Spor dünyasının efsane isimlerini buluştuğu geceye Tekirova Belediyespor Onursal Başkanı Yusuf Üras da katıldı. TÜRFAD Başkanı Yılmaz Tokatlı ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldığı gecede Türk futbolunun emektarlarına da ödül verildi. Gecede A Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen oyunculardan Bülent Korkmaz ile Rüştü Reçber'e plaketlerini, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen verdi. En çok gol atan milli futbolcular arasında yer alıp, ancak hayatta olmayan Lefter Küçükandonyadis'e verilen plaketi torunu Özlem Katmer aldı. En uzun süre görev yapan milli takım teknik direktörleri Metin Türel ve Tınaz Tırpan'a ödüllerini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verdi. Vefat eden Coşkun Özarı'nın ödülünü ise oğlu gazeteci Murat Özarı aldı.

Türk futbolunun çok önemli değerlerini buluşturan gecede Başkan Üras, Ali Şen, Metin Türel, Tınaz Tırpan gibi isimlerle bir araya gelip sohbet etti. A Milli takım formasını en çok giyen Bülent Korkmaz ve Rüştü Rençberin yanı sıra futbolun ünlü spikeri mikrofonların duayen ismi Halit Kıvançla da uzun süre sohbet eden Üras, gecede kısa bir konuşma da gerçekleştirdi. Futbolun günümüz dünyasında giderek endüstrileştiğini ancak her ne şartta olursa olsun dinamikliğini ve maneviyatını kaybetmediğini belirten Üras, Onursal Başkanı Olduğu Tekirova Belediyespor'un mütevazi bir bütçeye sahip olmasına rağmen 3.ligde başarıyla mücadele edip ikinci lig yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.

TÜRFAD'ın 26'ncı yılının ödül törenini Tekirova'da gerçekleştirmek için davette bulunan Üras, "Futbol, dünyanın en köklü ve kıymetli sporları arasında ülkemizde de 7'den 77'ye herkesin ilgiyle takip ettiği yegane spor. Bunun temelinde; takım ruhu, paylaşım ve birliktelik yatıyor. Takımımız Tekirova Belediyespor'da biz bunu çok iyi kurduk. Bu birliktelik başarıyı getirdi. Bugün Tekirova'nın en büyük destekçisi kendi halkı, kendi insanı. Türkiye'de profesyonel ligdeki ilk belde takımı olmamızda bu maneviyat çok önemli. Bugün de bu özel gece biraz bunu anlatıyor.Maneviyat ve sistemli çalışma bir araya geldiğinde başarı kaçınılmaz oluyor. Futbolun değerlerini buluşturan TÜRFAD'ın 25'inci yılın canı gönülden kutluyorum. Bir sonraki buluşma olan 26'ncı yıl kutlamasını ve ödül gecesini Tekirova'da yapmak isteriz. Hepinizi güzel beldemize bekleriz" dedi.

25 yılını dolduranlar TÜRFAD üyelerine plaket verildiği gecede Başkan Üras'a da katılımı ve konuşmasından dolayı üzerinde TÜRFAD Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yılmaz Tokatlı yazılı ödül heykelciği de takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Üras Futbolun Duayenleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement