Başkan Yılmaz, Kavak ve Ladik'te İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz, Kavak ve Ladik'te İncelemelerde Bulundu

Başkan Yılmaz, Kavak ve Ladik\'te İncelemelerde Bulundu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak ve Ladik ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

13.08.2014 09:43  Güncelleme: 09:55

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak ve Ladik ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Vekili Coşkun Öncel, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, belediye meclis üyeleri, Kavak ve Ladik ilçelerinde yapımına devam eden çalışmaları inceleyerek, yetkilerden bilgi aldılar.

YERİNDE TOPLANTI VE HIZLI KARAR

İncelemeler hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, "Kavak'ta yol çalışmaları, içme suyu, alt yapı çalışmaları ve sosyal konularda konuşarak çalışmalarla ilgili incelemeler yaptık. İlçelerimizde geçtiğimiz 4 aylık süreçte yapmış olduğumuz imalatlar, başlatmak üzere olan ve yapılmakta olan işlere bakıyoruz. Bunların hizmet alanına getireceklerini konuşuyoruz. Belediye başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizin ilave istekleri ve önerileri oluyor, onları istişare ediyoruz. Biniyoruz bir minibüse, toplantıyı iş yaptığımız alana taşıyarak sürdürüyoruz. Bunun verimli sonuçları oluyor. Bu toplantılar sonrasında iletişim araçlarıyla hemen hayata döndürmeye dönük kararlar veriyoruz. Ladik Gölü'nün hemen yakındaki bir sazlık ve bataklık olan 2.5 kilometrelik Tatlıcak yolunu seçimden önce beton yapmaya karar verdik. Beton yolu sadece zemini çok kötü olan alanlarda değil, geometrik standardı açısından silindiri ve çeşitli yol yapım araçları açısından geometrik sıkıntıların olacağı alanlarda kullanıyoruz. Ladik, Samsunumuzun buram buram tarih kokan, eski ilçelerinden bir tanesidir. Bu ilçemizde ilçe belediye başkanımız büyük bir restorasyon çalışması başlattı. Meydanının da beraber ihya edilmesini sağlayacağız. Güzel, tarihi ve şık bir yer yapacağız" dedi.

LADİK GÖLÜ KURAKLIKTAN ETKİLENDİ

Son yıllarda meydana gelen kuraklığın Ladik ilçesini etkilediğini söyleyen Başkan Yılmaz, "2013-2014 yılları ülkemizin son 10 yılına bakıldığında en kurak gecen yılı oldu. Bu yıllar içerisinde Ladik ilçemiz de kuraklıktan etkilendi. Ladik'ten Tersakan Çayı'na su alma ağızları var. Tersakan Çayı'na Ladik Gölü'nün suyu yükseldiğinde su aktarmak üzere yapılmış olan kapaklar yukarıda kalmış. Bizim göl Tersakan Çayı'na bırakın su vermeyi, imkan olsa çaydan geri geri akan suyu alabilecek duruma düşmüş" diye konuştu.

"Hep insanımızı daha iyi yaşatmak adına çalışıyoruz" ifadesini kullanın Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanlarımıza seçimlerden önce 'Biz size hizmetkar olmaya geliyoruz' ve 'Biz hizmet etmek için bu görevlere talibiz' sözünü verdiysek bu görevimizi yapıyoruz. Gelirken arkadaşlarımız verdiğimiz sözleri bize hatırlatıyorlar. Buna Başbakanımız da çok önem veriyor. 'Bir yerde bir söz verdiysek, ölümüne bu sözün gereğini yerine getiririz' diyor. Bizler onun ekibi ve mesai arkadaşları olarak gereğini eksiksiz olarak yapmaya çalışıyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz, Kavak ve Ladik'te İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement