Batı Trakya Türkleri Keçiören'in Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Batı Trakya Türkleri Keçiören'in Konuğu Oldu

Batı Trakya Türkleri Keçiören\'in Konuğu Oldu

Keçiörenlilerin Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin onuncu gününde konuk Batı Trakya Türkleri oldu.

19.07.2013 12:00

Keçiörenlilerin Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin onuncu gününde konuk Batı Trakya Türkleri oldu.

Batı Trakya Gecesi, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Batı Trakya Kültür Evi'nin açılışı ile başladı. Açılışı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu ve Merkez Valisi Osman Dıraçoğlu birlikte yaptı.Geceye katılanlar arasında Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da vardı.

Mübarek Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu hatırlatan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Göksu, "Keçiören bunu çok güzel gösteriyor. Herkes Ramazan programı yapıyor, ama uluslararası boyutta Ramazan etkinliklerini gerçekleştirerek daha güzelini yapan Belediye Başkanı Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, gönül coğrafyamızın ve tarihi bağlarımızın çok güçlü olduğu Batı Trakya'yı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde misafir etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek "Sınırları aşan kardeşliğin bir örneğini daha göreceğiz bu akşam. Mübarek Ramazan ayında paylaşma ve yardımlaşma duygusunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu hep birlikte yaşıyoruz. Hepinizin Ramazan'ı kutlu olsun" diye konuştu.

Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Salihoğlu da, gönlünü Batı Trakya Türklerine açan Başkan Ak'a şükranlarını sunarken, "Geleneksel Ramazan etkinliklerinde bize önem verdiği ve bizi misafir ettiği için çok teşekkür ediyorum" dedi. Gümülcine'den Keçiörenlilere kucak dolusu selam getirdiğini belirten Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ise, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde kendilerini misafir eden Başkan Ak'a teşekkürlerini dile getirdi. İskeçe Türk Birliği Başkanı Kurt da, Keçiören'de kendilerine gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını kaydederek "Geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan etkinliklerine de bizi davet edip ağırlayan Keçiören Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Ahmet Kurt Başkan Ak'a İskeçe'deki saat kulesini resmeden bir tablo, Koray Hasan ise ebru sanatı tekniğiyle yapılan bir tablo hediye etti.

Keçiörenlilerin büyük ilgi gösterdiği gecede sahne alan Batı Trakya İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ve Gösteri Ekibi, birbirinden güzel Batı Trakya türküleri ve halk danslarıyla izleyicileri coşturdu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batı Trakya Türkleri Keçiören'in Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement