Batman Valisi:Hizbullah ve Hüda-Par açıklamalarım çarpıtıldı - Son Dakika
Yerel

Batman Valisi:Hizbullah ve Hüda-Par açıklamalarım çarpıtıldı

Batman Valisi:Hizbullah ve Hüda-Par açıklamalarım çarpıtıldı

Batman Valisi Yılmaz Arslan Hizbullah ve Hüda-Par ile ilgili haberlere açıklık getirdi.

24.11.2013 13:40

Vali Yılmaz Arslan, bazı Internet siteleri, gazete ve dergilerde Hizbullah ve HÜDA-Par ile alakalı çıkan sözlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Vali Arslan, bazı gazetelerin, internet haber sitelerinin ve dergilerin dünkü sayılarında yer alan değerlendirmelerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, "Amberin Zaman isimli gazetecinin yazılarına atıf yapılarak Batman Valisi sıfatıyla, siyasi olarak algılanabilecek bazı ifadeler kullandığım iddia edilmektedir. Haber-yorumda adıma atfen kullanılan ifadelerin hiçbiri bana ait değildir."dedi.

SİYASİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNMADIM
Haberi yapan gazeteci ile yaptıkları görüşmede, bölgedeki genel konuların konuşulduğunu aktaran Vali Arslan, siyasi değerlendirme anlamına gelecek ifadeleri kullanmadığını ifade etti.
Vali Arslan, "Valiler, ülkemizde faaliyet gösteren siyasi partiler hakkında veya ülkenin dış politikasını ilgilendirecek konularda yorum ve değerlendirme yapmanın görev alanlarına girmediğini bilecek kadar idari tecrübeye sahiptirler." şeklinde konuştu.

ECONOMİST DE AÇIKLAMALARA YER VERDİ
İngiltere'nin Economist Dergisi Başta olmak üzere bazı gazete, dergi ve internet sitelerinde Vali Yılmaz Arslan'ın "HÜDA PAR'ın arkasında İran var", ''Hizbullah ölmedi, HÜDA PAR'la geri dönüş yaptılar.'', "İran HÜDA PAR'ı kullanarak Türkiye'yi ve PKK ile başlatılan barış sürecini zayıf düşürmeye çalışıyor" şeklinde ifadeler kullandığı yer almıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Valisi:Hizbullah ve Hüda-Par açıklamalarım çarpıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement