Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması

Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması

"Yargı emekçilerinin adliyelerde çalışma koşulları ve özlük hakları hiçbir zaman gündeme gelmedi.

10.09.2014 20:37

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, yargı emekçilerinin adliyelerde çalışma koşulları ve özlük haklarının hiçbir zaman gündeme gelmediğini belirterek, "Bu manada biz onların sorunlarını her zaman dillendirmeye çalıştık. Emek mücadelemiz her zaman devam edecek" dedi.

Sendikasının il temsilciliğini ziyaret eden Aslan, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasayla ilgili uzun zamandır kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Genel anlamda maden işçilerine temel haklar getirse de bugün yaşanan iş cinayetlerinin önüne geçmiyor. Geçen hafta İstanbul'da yaşanan iş cinayetiyle bunu gördük. Bunların tek ifadesi iş cinayetidir. Denetimler az. Kurumlar denetimlerini yapmıyor" ifadesini kullandı.

Yargı emekçilerinin sorun ve taleplerini gündeme getirdiklerini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Yakın tarihte yargı yılının açılışı yapıldı. Yargı emekçilerinin adliyelerde çalışma koşulları ve özlülük hakları hiçbir zaman gündeme gelmedi. Bu manada biz onların sorunlarını her zaman dillendirmeye, gündemde tutmaya çalıştık. Emek mücadelemiz her zaman devam edecek."

Yargı emekçilerinin ve adliyede çalışanların çalışma koşullarının çok kötü olduğunu savunan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada itibar eksikliği var. Önce onların itibarını istedik. Baskı içerisinde bulunan yargı emekçilerinin durumu ciddi anlamda sorunlar yumağı haline gelmiş durumdaydı. Ciddi maliyet sorunları var. Hafta sonu demeden çalışmak zorundalar. Bu durum angaryaya dönüşmüş durumda. Personel yetersizliği var. Hepimizin adliyeye işi düşer, bu eksiklikler orada görülür. Bu konuda gerekli kurumları bilgilendirdik. Özlülük hakları konusunda her konuya dikkat çektik. Bu bir başlangıçtır. Son yapılanlar gerçekten kabul edilemez. Bugün 55 bin civarında yargı emekçisi var. Bakanlık ve hükumetin tutumu çok adaletsizce." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement