Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

Bilecik\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Türkiye'miz, emeli, düşüncesi, fikri ne olursa olsun böylesine kirli planlarla bir karış toprağını dahi kimseye yer ve mekan olmayacağını dik duruşuyla her zaman ispat etmeyi bilmiştir"

06.09.2013 16:36

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, " Türkiye'miz, emeli, düşüncesi, fikri ne olursa olsun böylesine kirli planlarla bir karış toprağını dahi kimseye yer ve mekan olmayacağını dik duruşuyla her zaman ispat etmeyi bilmiştir" dedi.

Yağcı, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Bilecik ve Türk Büyükleri" konulu fotoğraf sergisinin açılışında, millet ve devletlerin bağımsızlıkları için birbirine kıydığı akan gözyaşlarının akan kanların dinmek bilmediği bir coğrafyada, Türkiye'nin üzerinde de haince emeller peşinde koşan şer güçlerin bulunduğunu söyledi.

Vatan sathında o dönemde başlatılan kutlu hareketin bu gün anlamının büyük olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Kuruluş ve kurtuluş hamurunun milletimizin kanlarıyla yoğurduğu Türkiye'miz, emeli, düşüncesi, fikri ne olursa olsun böylesine kirli planlarla bir karış toprağını dahi kimseye yer ve mekan olmayacağını dik duruşuyla her zaman ispat etmeyi bilmiştir. Kadınıyla erkeğiyle, küçüğüyle büyüğüyle, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Lazı, Çerkezi, Dadaşı, Kürdü, Azerisi, topyekun bizler güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz. Kahraman Mehmetçiğimiz, güvenlik güçlerimiz huzurumuz için sınırlarımızın bütünlüğü için canını dişine takmış gerektiğinde canının seve seve bu ülke için feda etmiştir ve etmektedir. Millet olarak biz bir ve beraber olacağız."

Konuşmaların ardından Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Yağcı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile gaziler tarafından kurdele kesilerek sergi açıldı.

Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Halil İbrahim Acır, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement