Bingöl'de Bin 500 Litre Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Bin 500 Litre Süt Dağıtıldı

Bingöl\'de Bin 500 Litre Süt Dağıtıldı

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sütaş ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 'Dünya Süt Günü' nedeniyle bin 500 litre süt dağıttılar.

21.05.2013 13:03

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sütaş ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 'Dünya Süt Günü' nedeniyle bin 500 litre süt dağıttılar.

Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç'un katıldığı etkinlikte, vatandaşlara dağıtılan ücretsiz sütün yanında poğaça da ikram edildi. Genç Caddesi Ulu Cami yanında kurulan standın önüne getirilen tankerden pet bardaklara doldurulan sıcak sütü vatandaşlara ikram eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, amaçlarının Bingöl'de süt üretimini geliştirmek ve süt ürünlerinin tüketimine yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Ildız, "Ülkemizde 21-25 Mayıs tarihleri arası Süt Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinlikteki gayemiz, süt üretimi ve süt ürünlerinin tüketimine yönelik farkındalık oluşturmaktır. Çünkü gelişmiş ülkelere baktığımızda yıllık kişi başına tüketilen süt miktarı 100 litrenin üzerinde iken ülkemizde bu yaklaşık 26 litre civarındadır. Ama ülkemizde gazlı içecek tüketimine baktığımızda ise bu 40 litre civarındadır" dedi.

Ildız, süt tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla bin 500 litre süt dağıttıklarını söyledi.

"SÜT ALANINDA DAHA İLERİ YERLERE

GELMEK İSTİYORUZ"

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ise, Bingöl'ün geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonrada süt merkezi haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti. Sağlık açısından sütün çok önemli olduğunu belirten Koç, herkesi süt içmeye davet ederek, "Bugün Dünya Süt Günü ve herkesin gününü kutluyorum. Birlik olarak Sütaş'ın Bingöl'e gelip süt almasıyla birlikte, süt toplama merkezi kurduk ve Dünya Süt Günü etkinliklerine katıldık. Bundan sonraki yıllarda daha da ileriye gideceğimizi umuyoruz. Farklı projelerle sütün merkezi haline gelmesi için güçlü sanayinin olması gerekiyor. Güçlü sanayi olmadan hayvancılığın gelişeceğini kimse kestiremiyor. Onun için insanların süt üretimi ile ilgili katkıları ve emekleri çok önemlidir. Süt önemlidir, Bingöl içinde önemlidir, ülke içinde önemlidir. Halk içinde önemli bir kaynaktır. Hayvancılık bölgesi olan bir ilde sütün daha aktif hale gelmesi için herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Bizim de bu konuda Damızlık Sığır Birliği olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Bundan sonra sütün daha iyi bir para ile satılması için bölgemizde güçlü bir süt sanayisinin olması önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Bin 500 Litre Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement