Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu - Son Dakika
Yerel

Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu

Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu Kahramanmaraş'ta geçirdiği kaza sonrasında belden aşağısı felç kalan ve merdivenleri elleriyle çıkmak zorunda olan Selahattin Muttalipoğlu'nun evine rahat girip çıkması için İHA aracılığı ile istediği asansör hayali gerçek oldu, gönüllüler...

10.01.2023 09:38  Güncelleme: 10:37

Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu

Kahramanmaraş'ta geçirdiği kaza sonrasında belden aşağısı felç kalan ve merdivenleri elleriyle çıkmak zorunda olan Selahattin Muttalipoğlu'nun evine rahat girip çıkması için İHA aracılığı ile istediği asansör hayali gerçek oldu, gönüllüler yerine getirdi

KAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş'ta 38 yıl önce geçirdiği kaza sonrasında belden aşağısı felç kalan Selahattin Muttalipoğlu'nun evine rahat girip çıkması için istediği asansör hayali İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı haberle gerçek oldu, gönüllüler yerine getirdi.

Onikişubat ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki 5 çocuk babası Selahattin Muttalipoğlu, 1985 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda belden aşağısı felç kaldı. 38 yıldır hayatına engelli olarak devam eden Muttalipoğlu, İHA muhabirlerine evine çıkmak için bileklerinin desteğiyle merdivenleri kullandığını, çok zorluklar çektiğini söyledi. Hiç kimseden maddi bir beklentisinin olmadığını sadece yaşı ilerlediği için merdivenleri artık çıkmakta zorlandığını kaydeden Muttalipoğlu, İHA aracılığı ile bir asansör yapılmasını istedi. Bu çağrıya hayırseverler duyarsız kalmadı. Hayırseverlerin desteği ile eve dış cepheden asansör yapıldı, Muttalipoğlu'nunda yaşamı bir nebze kolaylaştı.

Asansörün yapıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Selahhatin Muttalipoğlu, "Asansör ihtiyacım vardı ve kardeşlerim bu ihtiyacımı giderdiler. Allah razı olsun. Şuan rahatlıkla sıkıntı olmadan inip çıkabiliyorum. Rabbim sebep olanlardan Allah razı olsun. Daha önce bir trafik kazası geçirdim. Kaza sonrası engelli kaldım. Sonrasında bu asansöre hep ihtiyacım vardı. Kaza sonrasında ise kendimi hiç bırakmadım. Merdivenleri oturarak çıkıyordum. Simdi ise asansörle çıkıyorum. Bu kolaylığı bana sağlayan Ali Berk kardeşimden ve Arif Engizek kardeşimden Allah razı olsun" dedi.

Asansör ihtiyacını karşılayan hayırseverlerden Ali Berk ise " Amcamızın asansör ihtiyacının olduğunu öğrenince duyarsız kalmak istemedik. Gerekli görüşmeleri yaparak, hazırlıkları yaptık ve çalışmalara başladık. Bir hafta içerisinde asansör takıldı. Amcamızın da bu sorunu ortadan kalktı ve çok mutlu oldu. Tabi bu durumda bizlerde çok mutlu olduk" ifadesini kullandı. Hayırseverlerden Arif Engizek de, Selahattin amcanın çok mutlu olduğunu ve bu durumdan kendilerinin de çok mutlu olduğumu dile getirdi.

Ayrıca, Adana'dan 'İyilik Bulaşıcıdır Hareketi' isimli gönüllü grup da Muttalipoğlu'nun akülü araba ihtiyacını karşıladı.

Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asansör hayali 38 yıl sonra bir haberle gerçek oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement