Bitlis'ten Suriyeli 2 Bin 800 Aileye Yardım Eli Uzatıldı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'ten Suriyeli 2 Bin 800 Aileye Yardım Eli Uzatıldı

Bitlis\'ten Suriyeli 2 Bin 800 Aileye Yardım Eli Uzatıldı

Ülkelerinde ki iç karışıklıktan dolayı Nizip’te bulunan Suriyeli ailelere Bitlis’ten yardım eli uzatıldı.

27.03.2014 15:31

Ülkelerinde ki iç karışıklıktan dolayı Nizip'te bulunan Suriyeli ailelere Bitlis'ten yardım eli uzatıldı. Bitlis Müftülüğünün başlatmış olduğu yardım kampanyası ile il ve ilçe müftülükleri tarafından hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar Suriyeli ailelere ulaştırılacak.

Ahlat'ta toplanan yardımların özelliklede toplanan 12 ton patatesin yerinde bir yardım olduğunu ifade eden Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, müftülüklerin ve Bitlis halkının bu konuda oldukça duyarlı davrandığını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Müftü Akbaba: "Suriyeliler bizim kardeşimizdir. Mesela bugünlerde Çanakkale şehitlerini andık. Dolayısıyla sadece Şamdan 6 bin kişi şehit var Çanakkale'de. Bugünlerde onlar vatanlarında ki sıkıntıdan dolayı bizlere misafir oluyorlar. Nizip'te konteyner kent ve çadır kent dışında, Nizip İlçe Müftülüğümüzün ilgilendiği yaklaşık 2 bin 800 aile var. Bunların 5 bin 600 öğrencisi var. 100 tanede Suriyeli öğretici var. Bunlara yardım eli uzatıyoruz. İlçe müftülerimizle yapmış olduğumuz toplantıda bunu kararlaştırdık. İl ve ilçe müftülüklerimizde yardım toplamaya başladık. Personellerimizden de şahsi olarak yardım topladık. Özellikle Ahlat patates üreticiliğinde iyi bir seviyede olduğu için burada da patatese ağırlık verildi. Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel'in ve personellerimizin güzel gayretleriyle hayırsever Ahlat insanlarının katkılarıyla buradan yardım topladık. Gıda, giysi, ihtiyaç malzemeleri ve 12 ton patates araçlara yüklendi. Bitlis'in vefakar cömert insanları bu kardeşlerimize destek sağlıyor. Yardımsever Bitlis halkına teşekkür ediyorum. Buna öncülük eden başta müftülerimize, hocalarımıza, personellerimize de canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çok ciddi bir yardım olacak. Maddi olarak ta müftülüklerimizin her biri uygun görülen Cuma günlerinde yardım topladı. Bu yardımlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın da il müftüleri toplantısında bir tavsiyesiydi. Bizde bu duyarlılık ve hassasiyete kayıtsız kalamazdık. Gönderilen yardımlar Nizip Müftülüğü tarafından Suriyeli ailelere ulaştırılacaktır" dedi.

Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ve Ahlat ilçe Müftüsü Zahit Demirel'de yapılan yardımlardan kamyona yükleyerek desteklerini ifade ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'ten Suriyeli 2 Bin 800 Aileye Yardım Eli Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement