Boğazlıyan'da Öğrenciler Kumbaralara Kitap Almak İçin Para Atacak - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da Öğrenciler Kumbaralara Kitap Almak İçin Para Atacak

Boğazlıyan\'da Öğrenciler Kumbaralara Kitap Almak İçin Para Atacak

Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Boğazlıyan Okuyor"kampanyası çerçevesinde hazırlanan "Kumbaran Kitap Açsın Projesi" ile 6 bin öğrenciye kitap kumbarası dağıtıldı.törene Boğazlıyan...

04.04.2012 18:16

Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Boğazlıyan Okuyor"kampanyası çerçevesinde hazırlanan "Kumbaran Kitap Açsın Projesi" ile 6 bin öğrenciye kitap kumbarası dağıtıldı.

Boğazlıyan Necatibey İlköğretim Okulunda düzenlenen

törene Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Şube Müdürü Eyüp Aaracı ve İlçe Arge Koordinatörü Yusuf Büyük ve okul müdürleri katıldı. Törende konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Çoşkun Açık, bu proje ile öğrencilerin tasarrufu öğrenmeleri ve bu biriktirilen para ile kitap almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bugün 6 öğrenciye dağıttıkları kumbaralara, çocukların harçlıklarının bir kısmını atmak suretiyle tasarruf yapacak ve kumbaralar, çocuklarda bir ay süreyle kalacağını belirten Kaymakam Açık, "Bir aylık süre içerisinde öğrencilerimiz tarafından biriktirilen paralar kitap alınması için değerlendirilecektir. Bu amaçla Mayıs ayı içerisinde ilçe Merkezinde kitap fuarı düzenleyeceğiz. Kumbaralarına birikim yapmış olan öğrencilerimiz, kumbaralarını kitap fuarında açacak ve tasarruf ettikleri miktar kadar kitap alacaklar" dedi. .

Yeni yetişen kuşakların, pop kültürü içinde, haz eksenli bir hayatı tercih ettiğini ve bu gençlerin hayatlarını dolduran en önemli şey, haz! Bir şeyler uğruna sıkıntıya girme, çile çekme gibi hasletleri bulunmadığını belirten Kaymakam Açık,"Yeni kuşak gençlerimizin amaçları, daha ziyade kendileri için yaşamak. Çocuklarımız boş ve yüzeysel değerlere tutunuyor; kitap okumuyor ve içi boş bir şekilde yetişiyorlar.

Bunu dönüştürebilme adına, bir taraftan tüketim kültürüne rağmen tasarruf kültürünü edindirme, diğer taraftan da kitap okuma kültürünü yerleştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de düzenli kitap okuma alışkanlığı oranı yüzde 1 dir. Gençlerin yüzde 70 i hiç kitap okumuyor. Boğazlıyan olarak bu yaramızı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu kampanya ile öğrenciler tarafından en az 30 bin adet kitap alınmasının amaçlıyoruz. Öğrencilerin konuya gösterdikleri ilgiden mutluluk duyuyoruz. Bu projemiz daha da gelişerek devam edecek" diye konuştu.

(ÖE

04.04.2012 17: 56: 08

TSI

NNNN - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da Öğrenciler Kumbaralara Kitap Almak İçin Para Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement