Bombalanan Köyün Sakinleri Dehşeti Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Bombalanan Köyün Sakinleri Dehşeti Unutmadı

Bombalanan Köyün Sakinleri Dehşeti Unutmadı

Batman'da 19 yıl önce Sason İlçesine bağlı Heybeli (Tanzé) Köyünde yaşanan bombalama dehşetinin tanıkları, o günü halen unutmadıklarını belirttiler.

25.11.2013 01:42

Batman'a bağlı Sason İlçesi Heybeli (Tanze) Köyünde 24 Şubat 1994 yılında köyleri bombalanan köylüler, o günü unutmadıklarını belirttiler.
24 şubat 1994 yılında Heybeli Köyünden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yücebağ (Cacasé) Beldesindeki Karakoldan atılan havan topunun köye isabet etmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirmişti. Aralarında 3 yaşındaki çocuğunda hayatını kaybettiği katliamın tanıkları, o günü bir türlü unutamadıklarını belirttiler. Olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini ifade eden köylüler, Batman'ın 'Roboski' olayı olarak nitelendirdikleri katliamın, PKK üzerine atılmasının da gerçekleri yansıtmadığını, olaya tamamen vakıf olduklarını ve hatta olayın birebir tanığı olduklarını dile getirdiler.
Olayın aydınlığa kavuşturulması için derin bir soruşturma talep eden köylülerin bir kısmı İstanbul, bir kısmı Batman ve bir kısmı da köyde yaşamaya devam ediyor. Bazı haber ajanslarına konuştular.
Havan topunun isabet etmesiyle birlikte parçalanarak yaşamını yitiren İmam Esat Çetin'in oğlu Mehmet Can Çetin de, babasının parçalanan bedeninin etrafa yayıldığını ifade ederek, "Olayın tek faili Yücebağ Karakolu'dur. Bize PKK'nin yaptığını söylediler. Peki PKK yapmışsa nasıl karakolun içerisinden havan topu atıyor. Bize herhangi bir otopsi ve olay raporu da verilmedi. O günden sonra olayın üzeri örtbas edildi. Babamın arkasında 11 çocuğu kaldı. Kim olayı yapmışsa yargılansın ve cezanı çeksin" şeklinde konuştu.
Olayda, Esat Çetin), Köy İmamı Sıdık Aydın , Kadri Dölek , Hanefi Yıldız , Abdurrahim Yıldız), Hüseyin Tekin), Vaadetin Öngün), Nuriye Öngün ve Sohbet Öngün adlı yurttaşlar yaşamlarını yitirmişlerdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bombalanan Köyün Sakinleri Dehşeti Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement