Bostancı, 2012 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Bostancı, 2012 Yılını Değerlendirdi

Bostancı, 2012 Yılını Değerlendirdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek olarak 2013 yılında ilçe ve bölge için önemli projelere imza atacaklarını söyledi.Kdz.

08.02.2013 12:03

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek olarak 2013 yılında ilçe ve bölge için önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, 2012 yılındaki dernek çalışmalarını değerlendirdi. 2013 yılında yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Dernek olarak 2013 yılında ilçe ve bölge için önemli projelere imza atacaklarını belirten Bostancı, "Yaklaşık 3 bin öğrencimize gönüllü sağlık ekipleri, Anadolu Hastanesi, Yalçınkaya Tıp Merkezi, Echomar, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Duyan İşitme Merkezi ve Kızılay işbirliği ile sağlık taraması faaliyetleri gerçekleştirdik.

Sağlık grubumuzda yine resmi ve özel sağlık kuruluşlarımızla işbirliği içindeyiz.

Sağlıklı kent Ereğli projemizi hazırladık ve Kent Konseyi Başkanına teslim ettik. Kdz. Ereğli'nin önce Türkiye sağlıklı kentler birliğine dahil olması ve daha sonra Dünya Sağlıklı Kentler Birliğine dahil olma süreci ile ilgili projemiz kentin hayat standartlarını trafik, eğitim çevre temizliği, hava, su kirliliği, altyapı, turizm, sanayi istihdam ve benzeri gruplar oluşturarak yükseltmeyi ve dünya standartlarına çıkarmayı amaçlamaktadır. Gençlik karavanı ile birlikte 11 farklı ülkeden iki yılda yaklaşık 65 kişilik EVS gönüllüsünü şehrimizde ağırladık. Çavuşağzında daliş etkinliği düzenledik.

2011 de Avrupa komşular bayramı etkinliğimizi eğitim fakültemizde misafirlerimizle gerçekleştirdik. Dernek olarak kültürel ve turizme yönelik çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Geleneksel vefa sünnet organizasyonları gerçekleştirdiklerini belirten Bostancı, "İki yıl üst üstte toplamda 88 muhtaç öğrencimize sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Genel olarak öğrencilerimiz Gümeli ve kandilli Belediyemizin koordinasyonu ile bize yönlendirilmekte ve belediyelerimiz ile işbirliği yaparak bu öğrencilerimizin Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi, Echomar

ve Yalçınkaya Tıp Merkezinde sünnetlerini yaptırdık. Özellikle bu organizasyonda Opt. Dr. Barbaros Hayrettin ve katılan kurumlarımıza teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra Alaplı Bektaşlı Köyünde bir muhtaç aileye SYDV ile birlikte ev yardımında bulunduk. Şu anda Çayırlı Davutlar Köyünde 2 aile için yardım projemiz SYDV ile koordineli olarak devam etmektedir.

Ramazan ayında Deniz Feneri Derneği katkısı ile 100 aileye ramazan yardımında bulunduk.

Ayrıca Ormanlım

Sinitli İlköğretim Okulu sağlık taraması faaliyetine katılan Deniz Feneri Derneği öğrencilerimize 150 adet sağlık hijyen paketi teslim etmiştir. Hilal TV çekimleri ile projemize katkı sağlanmıştır" diye konuştu.

2013 yılında dernek olarak gerçekleştirecekleri

projeler ile ilgili bilgiler veren Bostancı, şunları söyledi. "2013 yılında uygulamaya koymayı düşündüğümüz aşevi projemiz ile günde 100 aileye sıcak yemek hedefimiz vardır. Tüm hayırseverlerimizi ve kurumlarımızı projemize destek olmaya

ve derneğimize katkıda bulunmaya davet ediyorum. Kdz. Ereğli'de sıcak yemek veren bir AŞ evi olmayışı büyük bir eksikliktir. Özellikle belediyelerin üstlenmesi gereken bu faaliyeti derneğimiz gündeme almıştır. Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarından olan aşevini kurmak inşallah derneğimize nasip olacaktır. Bunu yanı sıra 40 kişilik profesyonel Vakur

Arama Kurtarma takımımızı kurarak yurtiçi ve yurtdışı operasyonlara katılmak hedefimizdir. Bu konuda İstanbul da bulunan NESAR Ulusal Acil Durum Arama Kurtarma Derneğinden rehberlik ve danışmanlık alacağız. Ayrıca bölgemizde dünya çapında tecrübesi bilinen TTK Kurumumuzdan da eğitim ve teknik destek talebimiz olacaktır.

12 kişilik sağlık ekibimizle birlikte Afrika'da Gana yada Gabon olabilir, sağlık taraması projemiz vardır. Muhtemelen Mayıs ayında projemizi Sağlık Bakanımız ve İHH ile koordineli olarak başlatmayı düşünüyoruz. Proje kapsamında 1 adet VEFA su kuyumuzu da açmayı planlıyoruz. Afrika'dan Kdz. Ereğli'ye kardeş bir şehir kazandırmak ta hedefimizdir.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfının ülkemizde devam eden muhtaç ev hanımlarına yönelik mikrokredi eğitimlerimiz Zonguldak Şubemizin bilgisi dahilinde devam etmektedir. Üç okulda ve Gülüç Halk Eğitim Merkezimizde bu eğitimleri yaklaşık 2 yıldır vermekteyiz. Projede sona gelinmiş ve yaklaşık 40 kişilik bir liste oluşturulmuştur. Önümüzdeki günlerde TİSVA Mikrokredi Samsun Bölge Müdürmüzü Kdz. Ereğli VEFA Derneğine davet ederek listeyi kendisine sunmayı ve projeyi başlatmayı planlıyoruz.

Vefa Derneği olarak 2013 yılında önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Bostancı, şöyle konuştu: " 2013 yılında Kandilli ve Alaplı başta olmak üzere Vefa şubelerimizi oluşturacağız. VEFA Derneği olarak hem Kdz. Ereğli'nin hem de bölgenin sorunlarına duyarlı olmaya ve projelerimiz ile çözüm önerileri sunmaya insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca dernek bünyemizde İngilizce, bilgisayar eğitimi, girişimcilik ve benzeri kurslar düzenlenecektir. VEFA Derneği olarak Nisan ayında gerçekleştirilecek olağan genel kuruldan sonra inşallah hem sosyal ve yardımlaşma projelerimiz devam edecek yeni yönetimimiz ile birlikte özellikle köylerde tarım, turizm ağırlıklı projeler gerçekleştirerek kalkınma derneği misyonumuz da olacaktır. Sonuç olarak VEFA Derneğimiz dünya vizyonu olan ve sosyal yardımlaşmayı ve yardımlaşmayı hizmet düsturu edinen misyonuna projelerimiz ile devam edecektir. Özellikle bölgemizdeki STK'larla proje ve işbirliği geliştirmek hedeflerimizdendir.

Tüm ilgililere ve STK'ları projelerimize destek olmaya ve birlikte şehrimizin ve bölgemizin sorunlarına çözüm geliştirmeye davet ediyorum. Kandilli de 16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 10.00 ve 17.00 arası TTK Misafirhanesinde işsizlik ve istihdam sorunları çözüm önerilerini görüşeceğimiz Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği içinde bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Tüm ilgili kurumları STK'ları ve değerli basınımızı çalıştayımıza davet ediyorum. Bu çalıştayların ikincisini Alaplı'da ve üçüncüsünü de Kdz. Ereğli'de gerçekleştireceğiz" - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bostancı, 2012 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement