Bozüyük'te Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Bozüyük\'te Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Bilecik’in Bozüyük Belediyesi, 2014 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

06.01.2014 16:53

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi, 2014 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 10 gündem maddesinin yanı sıra, meclis üyeleri ve başkanlık makamının verdiği sözlü ve yazılı önergeler karara bağlandı. İlk gündem maddesinde sözleşmeli memurlara ödenen ücret tarifesinin geçen yıl belirlenen artış miktarında arttırılarak ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Geçici işçi vizesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 119.11 metrekarelik taşınmazın Mehmet Demir'e satışının yapılması görüşülerek, imar ve plan ve bütçe komisyonlarına sevk edildi. Belediye hissesi olan 58 metrekarelik alanın Mustafa Maral'a satışının yapılması talebi için belediye encümenine yetki verildi. Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin dilekçesine istinaden 345 ada 36 numaralı parselde Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği adına kayıtlı 400 bin 60 metrekarelik taşınmaz, 386 ada 129 numaralı parselde belediye adına kayıtlı 754 bin 91 metrekarelik taşınmaz ile ilgili takdir komisyonunca takasına uygunluğu konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bilecik Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazısına istinaden müdürlük bütçe imkanlarının yetersiz olması, söz konusu arsaya uygulanacak projelerin ilçeye kazanımları ve kamu yararının da göz önünde bulundurularak 83 ada 69 numaralı parselde 12 bin 532,25 metrekare yüzölçümünde belediye adına kayıtlı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı hizmetlerinin de kullanılarak Bilecik İl Özel İdaresi'ne bedelsiz veya sembolik bir bedelle devrinin yapılması talebi görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Bozüyük Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısına istinaden 434 ada 1 numaralı parsel ile 964 ada 1 numaralı parsel arasında bulunan 5 ve 7 metre yol olarak ayrılan yerlerin birleştirilmesi ve parsellere katılması talebi görüşülerek, imar komisyonuna sevk edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Ahmet Bayrak tarafından sözlü önerge verilerek, belediye 2013 yılı gelir ve gider bütçesinin gerçekleşme oranlarının şubat ayı meclis toplantısında yüzde olarak açıklanması, ayrıca belediyenin 2014 yılına devir eden borçlarının açıklanması istendi. Konu meclis gündemine alınarak şubat ayı meclis toplantısında bilgi verilmesine oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan denetim komisyonu üyelerinin seçimi de yapıldı. AK Parti'den Mehmet Doğan Tunç ve İsmail Yavaş, MHP grubundan ise Ahmet Bayrak aday gösterildi. Yapılan gizli oylama sonucunda İsmail Yavaş 15, Mehmet Doğan Tunç 14 ve Ahmet Bayrak 13 oy alarak denetim komisyonuna seçildi.

Mecliste ayrıca plan ve bütçe komisyonunda görüşülen taksi durakları konusu için ek süre istendi. Komisyonun ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi. Bağımsız meclis üyesi Sabri Narinç tarafından çevre yolu kenarında yer alan parsellerle ilgili imar değişikliği konusu meclis gündemine alınarak, komisyona sevk edildi. Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından verilen önergeler Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2014 yılı destek programında sosyal kalkınmaya yönelik projelerin hayata geçirilmesi konusunda Bakıcı'ya imza yetkisi verilmesi konusu gündeme alınarak, oy birliği ile kabul edildi. Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Beygaz ile 2 bin 107 oranında ortaklık kurulması ve bu ortaklık konusunda Belediye Başkan Vekil Fatih Bakıcı'ya imza yetkisi verilmesi konusu gündeme alınarak, oy birliği ile kabul edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement