Burhaniye' de Uluslararası Kardeşlik Protokolü - Son Dakika
Yerel

Burhaniye' de Uluslararası Kardeşlik Protokolü

Burhaniye\' de Uluslararası Kardeşlik Protokolü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye'yi uluslararası alanda temsil eden bir projeye daha imza attı.
Karadağ'ın Bijelo Polje ilçesi ile Burhaniye Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

01.12.2013 12:59

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye'yi uluslararası alanda temsil eden bir projeye daha imza attı.

Karadağ'ın Bijelo Polje ilçesi ile Burhaniye Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Başkanı Fikret Akova, ilçeyi uluslararası sahneye taşıyacaklarını anlattı. Karadağ'ın Bijelo Polje ilçesi ile kardeşlik protokolü, bu gün Belediyenin meclis toplantı salonun karşılıklı imzalar atılarak resmileştirilmiş oldu. Bijelo Polje Belediye başkanı Abaz Kujovic yayınladığı resmi yazıda; Bijelo Polje Belediyesi adına İsrail Ülkesinde yapılacak ani gelişen işlerden dolayı Bijelo Polje Belediyesinden gelen heyete katılamayacağını ve bundan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Karadağ'dan gelen heyette Bijelo Polje Belediye Meclis Başkanı, Dzemal Ljuskovic, Belediye Başkan yardımcısı Abaz Kujovic, Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Nadezda Seka Cetkovic yer aldı.

Heyetin Burhaniye gezisi sabah kaymakamlığı ziyaretleri ile başladı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Hizmet binasına gelen heyeti Başkan Akova makamında ağırladıktan sonra meclis toplantı salonunda karşılıklı imzalar atılarak Burhaniye Belediyesi ile Bijelo Polje Belediyesi resmen kardeş belediyeler oldular. Toplantı salonunda iki belediye arasında resmileşen kardeşlik protokolünden sonra Başkan Akova Bijelo Polje Belediye heyetine ilçemizin kendine has ürünlerinin de olduğu hediye paketleri takdim etti. Karadağ'dan gelen heyet te yanlarında getirmiş oldukları bölgelerine has hediyeleri Belediye Başkanı Fikret Akova'ya ve Cumhuriyet Hailk Partisi Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova'ya takdim ettiler. Protokolün bitiminden sonra Başkan Akova Karadağ'dan gelen heyeti öğle yemeğinde ağırladı. Başkan Akova tarafından Bijelo Polje Belediye heyetine özel hazırlatılan menü de yöreye ait yemek ve zeytinyağlılar sunulurken, yöre mutfağı da gelen heyete tanıtılmış oldu. Özellikle yörenin zengin zeytinyağlı yemekleri ve çeşitliliği beğeni topladı.

Yemeğin ardından, heyet Burhaniye Balkan Göçmenleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'ne ziyarette bulundu. Bu kültüre bu topraklarda sahip çıkıldı için Başkan Akova'ya teşekkür etti..Heyet ziyaretin ardından Kardeş Şehirler Derneğini ziyaret etti. Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Masume Tuzkaya, Bijelo Polje'den gelen heyeti dernek binasında ağırladı. Belediyenin ve Kardeş Şehirler Derneğinin çalışmaları ile dostluk ve tanıtım faaliyetleri ve bu faaliyetlerin devamı hakkında kısa bir konuşma yapan Masume Tuzkaya gelen misafirlere armağanlar verdi ve Başkan Akova'ya bu tip projeleri destekleyerek Burhaniye'yi Uluslararası platformda tanıttığı için teşekkür etti.

Kardeş Şehirler Derneği Ziyaretinin ardından Bijelo Polje Belediye Heyeti Kuvva-i Milliye müzesini ve Sabunhane'yi ziyaret ettiler. Başkan Akova Bijelo Polje Belediye heyetinin gerçekleştirdiği bütün ziyaretlere bizzat eşlik ederek ziyaret edilen yerlerde yöre kültürü, örf ve adetlerini gelen misafirlere bizzat kendi ağzından anlattı. Burhaniye'ye yaptıkları geziden son derce memnun kalan ve tarihi, kendine has dokusu ve zengin mutfağına hayran olan heyet ilçede yapılan belediye çalışmaları ve Belediyecilik anlayışı için ve yaptıkları ziyaret sırasında bir an olsun heyeti yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Fikret Akova'ya teşekkür etti. Başkan Akova artık Burhaniye'nin resmen kardeş ilçesi olan Bijelo Polje Belediye heyetini akşam yemeğine davet etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye' de Uluslararası Kardeşlik Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement