Büyük Taarruz'un 93. Yılında Ortaya Çıkan Atatürk Silüeti Heyecanlandırdı - Son Dakika
Yerel

Büyük Taarruz'un 93. Yılında Ortaya Çıkan Atatürk Silüeti Heyecanlandırdı

Büyük Taarruz\'un 93. Yılında Ortaya Çıkan Atatürk Silüeti Heyecanlandırdı

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı önünde, Büyük Taarruz’un başladığı tarih ve saatte Atatürk’ün silüetine izleyen vatandaşlar, heyecan dolu anlara tanıklık etti.

26.08.2015 17:14

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı önünde, Büyük Taarruz'un başladığı tarih ve saatte Atatürk'ün silüetine izleyen vatandaşlar, heyecan dolu anlara tanıklık etti.

Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü nedeniyle, Selçuk ilçesindeki ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy'un yaptığı Kurtuluş Yolu Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıt önündeki törende, saatler tam 12: 30'u gösterdiğinde ise heyecanlı dakikalar yaşandı. Güneşle buluşan anıt önünde oluşan Atatürk silüeti'ne tanıklık edenler, Büyük Taarruz'u yeniden hatırladı. Bu anları ise çok sayıda kişi, cep telefonlarıyla kaydetti.

Törende konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Metin Çıtak, 93 yıl önce yaşanan mücadeleye dikkat çekerek, "Onuruyla, istiklaliyle, namusuyla üzerinde yaşanılan bu vatan atalarımıza gümüş tepsi içinde sunulmamıştır. Asırlardır var olduğumuz bu topraklar 97 yıl önce Emperyalist güçlerin oyunuyla ve zamanın yönetim gafletiyle istila edilmiştir. ört yıl boyunca yaşanan çok zor günlerde ordu millet işbirliği ile çok onurlu mücadeleler verilmiştir. Nihayet Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının hazırladığı işgalcilere kesin darbeyi vuracak dahiyane plan 93 yıl önce 26 Ağustos sabahında Büyük Taarruz emri ile uygulanmaya başlamıştır. İşgalciler ile kurucu meclisteki bir takım milletvekilleri ve işbirlikçiler bu Taarruzun düşman siperlerini asla aşamayacağına inanmakta idiler. Ancak inançlı ve azimli ordu millet bütünlüğünün oluşturduğu güç ile 26 ağustos şafağında başlayan taarruz çok çetin çarpışmalardan sonra saat 12: 30'da ilk düşman siperlerini aşmıştır. Bu an Taarruzun, Kurtuluşun vatan sahibi olabilmenin dönüm noktası olmuştur" dedi.

SİLÜET İÇİN 3 YIL BOYUNCA GÖZLEM YAPTI

3 yıl boyunca gözlem yaptıktan sonra Kurtuluş Yolu Anıtı'nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy da, "26 Ağustos saat 12: 30'da profil ile gölge öpüştü. Atatürk aramızda yaşıyor, onu hissettik. Türkiye'de ilk kez Kurtuluş Savaşını konu alan bir anıttır bu. Türkiye'de bu kadar çok heykeller yapıldı; ama bir tek Kurtuluş Savaşını anlatan heykel yok" şeklinde konuştu.

Büyük Taarruz'un yıl dönümünde düzenlenen törene, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Metin Çıtak, heykeltıraş Mehmet Aksoy, CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Taarruz'un 93. Yılında Ortaya Çıkan Atatürk Silüeti Heyecanlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement