Sakarya'dan kısa kısa - Son Dakika
Yerel

Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya\'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi personeli, İçişleri Bakanlığınca geliştirilen "e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi" eğitimlerine katıldı.

22.06.2022 14:42  Güncelleme: 17:28

Sakarya Büyükşehir Belediyesi personeli, İçişleri Bakanlığınca geliştirilen "e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi" eğitimlerine katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediyelerin tek veri tabanında ortak altyapıda çalışmasını hedefleyen proje kapsamındaki eğitimler, Büyükşehir ve ilçe belediye personelinin katılımıyla tamamlandı.

Sistemin, belediyelerin elektronik ortamda vatandaşlara daha hızlı ve sağlıklı bir hizmet sunmasını hedefleniyor. Toplamda 63 modülden oluşan sistem, dijital dönüşümün yerel ayağı olarak nitelendiriliyor.

Belediye Başkanı Yüce, Nijerya'da temaslarda bulundu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ziyaretlerde bulunmak ve iş birliği fırsatları oluşturmak için Nijerya'ya gitti.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu temsilcileri ve iş insanlarının yer aldığı ziyarette Yüce, yatırımcılarla Sakarya'nın sahip olduğu potansiyele ilişkin bilgiler paylaştı.

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ı da ziyaret eden Yüce, belediyenin ürünlerini tanıttı. Nijerya senatosu, sektör ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım bakanları ile görüşen Yüce, Sakarya'nın avantajlarını anlattı.

Sakarya-Nijerya arasında yatırım ve ticari iş birliği potansiyeli değerlendirilen ziyarette Yüce, tarım başta olmak üzere sanayi ve turizm gibi alanlarda Sakarya'nın yatırımcılar için büyük bir avantaja sahip olduğunu vurguladı.

Sapanca'da kurtuluş yıl dönümü kutlamaları

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Addurrezzak Canpolat ve Belediye Başkanı Özcan Özen tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'nda devam eden programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiir okudu ve halk oyunu gösterileri gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın marş dinletisinin ardından tarihi Rüstempaşa Camisi minaresine, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Türk bayrağı asıldı, öğle namazı sonrası şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, helva dağıtıldı. Etkinlik, protokol ve halkın katıldığı kortej yürüyüşüyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement