Buz Sporlarını, Bilimle Buluşturacak - Son Dakika
Yerel

Buz Sporlarını, Bilimle Buluşturacak

Buz Sporlarını, Bilimle Buluşturacak

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "Sporla bilim birbirinden ayrılmaz bir noktada.

25.06.2014 11:13

AYŞE YILDIZ - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, sporla bilimin birbirinden ayrılmaz bir noktada olduğunu belirterek, "Bu anlamda biz bütün bilimsel değerlerden yararlanacağız. Bilim tamamen bu işin içerisinde olacak. Gerek sporcu sağlığı gerek sportif performans gerek yönetsel anlamda bilimsel verilerin tamamından istifade edeceğiz" dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi de olan Yrd. Doç. Dr. Oyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora kadın elinin değmesinin bir avantaj olacağını ifade ederek, kış sporlarındaki ilk bayan federasyon başkanının kendisi olduğunu söyledi.

Mevcuttaki olimpik federasyonlar içerisinde ise ikinci bayan federasyon başkanı olarak görev yaptığına dikkati çeken Okuyucu, şunları kaydetti:

"Güzel olacak diye düşünüyorum. Bu anlamda çok destekleyen bir yönetim kurulum var, tamamen erkeklerden oluşan. Spora bayan eli değdi ama ben akademisyen titizliğine sahibim. Yani çok kolay beğenen bir insan değilim. Bütün detaylarla birebir ilgilenmek isterim. Üniversitede hoca olmam münasebetiyle de titizliğim var. Bu anlamda yönetimi biraz zorlayacağım, öyle görünüyor ama inşallah çok güzel şeyler yapacağız, hep beraber."

Erzurum'un 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu anımsatan Okuyucu, pistler bakımından önemli avantajlara sahip olduklarını söyledi.

Kentte üç adet olimpik ölçülerde buz pistinin yanı sıra sürat pateni pisti, curling pisti olduğunu anımsatan Okuyucu, "Türkiye'deki tek olimpik ölçülerde curling pisti Erzurum'da" ifadelerini kullandı.

Okuyucu, "Sporla bilim birbirinden ayrılmaz bir noktada. Bu anlamda biz bütün bilimsel değerlerden istifade edeceğiz. Bilim tamamen bu işin içerisinde olacak. Gerek sporcu sağlığı gerek sportif performans gerek yönetsel anlamda bilimsel verilerin tamamından istifade edeceğiz. Bilimden ayrı düşmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Sporcu sayısını artıracaklarının altını çizen Okuyucu, şu ana kadar aktif olunmayan branşları da çalışma yaparak, faaliyete geçireceklerini ifade etti.

"Bütün derdimiz elit düzeyde sporcu yetiştirmek"

Mevcut branşlarda da altyapıyı güçlendireceklerini anlatan Okuyucu, "Henüz küçük bir camiayız. Türkiye'de altı tane ilimizde olimpik buz pistimiz var. Tesislerin yayılmasıyla birlikte sporcu sayısı da otomatik olarak artacak. Kulüpleri destekleyeceğiz. Kulüplerin altyapılarıyla ilgili ciddi projeler yürüteceğiz" dedi.

Okuyucu, "Tabii önemli olan sporcu sayısını artırmak değil, nitelikli sporcu sayısını artırmak önemli. Bizim bütün derdimiz elit düzeyde sporcu yetiştirmek. Çok zor bir iş değil, sabırla olacak. Son dört yıldır yapılan çalışmalar, sanırım önümüzdeki yıllarda kendisini gösterecek. Özellikle de büyükler kategorisinde" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin amatör sporlarda son dört, beş yıldır çok büyük bir dönüşüm geçirdiğini vurgulayan Okuyucu, "Özellikle 2006 yılından sonraki özel federasyon yasası, federasyonların özerkleşmesi, bu alanda federasyonların hareket alanının genişlemesi çok büyük katkılar sağladı. Biz bunların tamamını değerlendirerek, tamamından istifade ederek bu sporu gidebileceği en iyi yerlere götürme amacındayız. Çok iyi bir yönetim kurulumuz var, çok hevesli, çok çalışkan arkadaşlarımız var. Güzel işler yapacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buz Sporlarını, Bilimle Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement