Çan Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Çan Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Çan Halk Eğitim Merkezi\'nden Yıl Sonu Sergisi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı.

05.06.2012 10:25

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı.

Çan Belediyesi Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış törenine Kaymakam Hasan Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu belirterek, "Bir ülkenin eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa ekonomik büyüme ve gelişmesi de aynı oranda gerçekleşecektir. İnsana ve eğitime yapılan yatırım, hızlı ve planlı bir kalkınma ve sosyal gelişmenin temel dayanağıdır. İnsanların, toplumların öncelikleri, inanç ve değer yargıları yaşadıkları şehirlere farklı özellikler kazandırmaktadır. Bize düşen de bu özellikleri muhafaza etmek ve bu kültürü korumaya çalışmaktır. İnsanlar var oldukça kültürler de var olmaya devam edecektir. Bugün burada kültürel zenginliğimizin, el emeği, göz nurunun ilmek ilmek işlendiği; duyguların, özlemlerin nakış olduğu ince ve zarif Anadolu sanatının en güzel örnekleri sergimizde bizlerle buluşuyor" dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da serginin açılışında bir konuşma yaptı. Kuzu, "Eğitim uzun soluklu bir süreç. Sadece okul çağındaki öğrencileri eğitmemiz ülkemizin geleceği için yeterli değil. Biliyoruz ki, artık eğitimde, hayat boyu eğitim diye bir bilim dalı oluştu. İşte o anlamda da bu açığı kapatan Hak Eğitim Merkezleridir. Bu merkezimiz, okuma-yazma vs bu kursların ötesinde artık istihdama yönelik kurslar da açmakta ve bölgeye, Çan'a katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Kaymakam Hasan Gözen ise "Eğitimin önemi, artık herkes tarafından anlaşılan bir gerçek. Eğitilmiş toplumlarla eğitimde yeterli düzeye ulaşamamış toplumlar arasındaki bariz fark, bu alana ülkelerin ve milletlerin ayrı bir önem vermesini gerektiriyor. Son zamanlarda ve özellikle son 10 yıl içersinde ülkemizde ciddi anlamda eğitime yatırım yapılmaktadır. Eğitim alanında hiçbir boşluk bırakılmamaya özen gösterilmektedir" dedi.

Gözen, konuşmasının sonunda, Halk Eğitim merkezi yöneticilerine, usta yetiştiricilere ve kursiyerlere teşekkür etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement