Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Çanakkale\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale'nin ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

29.10.2013 14:39

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale'nin ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

İlyas Bayram Stadı'ndaki törene, Kaymakam Fatih Genel, Garnizon Komutanı Sadri Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Ağrı, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Beyhan Gündoğan, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Fatih Genel, törende yaptığı konuşmada, "Türk Milleti'nin, büyük Atatürk'ün deyimiyle, en büyük eseri olan ve milletimizin şeref abidesi cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü, ilçemizde büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz" dedi. Çeşitli okullardan öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiirlerin okunmasından sonra okulların resmi geçişi yapıldı. Şiir, resim kompozisyon ve koşu yarışlarından derece giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlama programı Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'nın makamında gerçekleşen tebrik töreniyle başladı. Lapseki Pazar Meydanında gerçekleşen kutlamalar, vatandaşların katılımıyla şölene dönüştü. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterisi sunuldu. Son olarak Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören geçişiyle program sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü Çan'da düzenlenen törenle kutlandı. Çan Hükümet Konağı'ndaki Kaymakamlık Makamı'nda tebriklerin kabulünden sonra Atatürk Şehir Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle başladı. Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, törende yaptığı konuşmada, "Milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz. Bu bayram hepimize kutlu olsun" dedi. Atatürk Şehir Meydanı'nda tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, düzenlenen yarışma ve etkinliklerde girenlere madalya ve ödüllerinin verilmesi ve resmi geçit ile sona erdi. Cumhuriyet'in 90'ıncı yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı törenlerine Kaymakam Nurettin Kakillioğlu'nun yanı sıra, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Garnizon Komutan Vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen İsmail Can, yargı ve emniyet mensupları, daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement