Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Gayretli: "Amacımız Okuduğunu Anlayan Bireyler Yetiştirmek" - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Gayretli: "Amacımız Okuduğunu Anlayan Bireyler Yetiştirmek"

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Gayretli: "Amacımız Okuduğunu Anlayan Bireyler Yetiştirmek"

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2013 yılı içinde Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından organize edilen “Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor” projesi kapsamındaki kitap okuma yarışmasının ikincisinin düzenlenmesi için düğmeye basıldı.

18.01.2014 10:08

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 2013 yılı içinde Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından organize edilen "Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor" projesi kapsamındaki kitap okuma yarışmasının ikincisinin düzenlenmesi için düğmeye basıldı.

Yarışmada okunmasına karar verilen ve Çerkezköy Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, Çerkezköy Kent Konseyi yönetimi tarafından ilçede eğitim öğretim veren okullarda dağıtılmaya başlandı. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman kitapların dağıtımına 75. Yıl Ortaokulu'ndan başladı. Yarışmanın iki kategoride yapılacağını belirten Ahmet Gayretli, "Birinci grup 3-4, ikinci grup ise 5-6-7-8'inci sınıfları kapsıyor. Birinci grup öğrencilerimize "Ben, Çınar Ağcı ve Puf böreği", " Sihirli Çaydanlık", "Çocuklara En güzel öyküler", " Küçük kara balık", "Bacaksız tatil köyünde", "Aslan Tomson", " Sevdalı Bulut", " Danko'nun yüreği" dağıtılırken, ikinci grup öğrencilerine ise "Yılkı atı", "Mavi zamanlar", "Hızlı Tosbi", " Charlie'nin çikolata fabrikası", " Türkü Çocuk", "Şimdiki Çocuklar Hala Harika", "Sisin sandıkları", " Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği" kitapları dağıtıldı" diye konuştu.

"TÜM ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK"

Kitap dağıtımının İlçe Merkezi ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli 16 okulda gerçekleştirileceğini belirten Gayretli, "Amacımız öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmektir" dedi. Kitapların, okulların kütüphanelerinde kalacağını söyleyen Ahmet Gayretli, "3'üncü-4'üncü sınıfları kapsayan birinci gruba 115, 5-6-7-8'inci sınıfları kapsayan ikinci gruba ise 220 takım kitap dağıttık" dedi. Dağıtılan kitapların okunmasının ardından sınav yapılacağını söyleyen Ahmet Gayretli, "Sınav 19 Nisan'da yapılacak. 1'inci ve 2'nci gruba toplam 100 dakikada 80 soru sorulacak. Yarışmada yanlışlar doğruları götürmeyecek. 1'inci grupta ilk üçe giren öğrenciler notebook bilgisayar, ilk ona giren öğrenciler İstanbul gezisi, 2'nci gruptan ilk üçe giren öğrenciler notebook bilgisayar, 4-5 ve 6'ıncı öğrenciler notebook bilgisayar, 7,8-9 ve 10'uncu olan öğrenciler küçük altın, iki gruptan da ilk 100'e giren öğrenciler de gezi ile ödüllendirilecek. Yarışmaya en çok öğrenci ile katılacak ilk üç okul ise ayrıca ödüllendirilecek" dedi.

"PROJEYİ 3 YIL DEVAM ETTİRECEĞİZ"

"Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor" projesini 3 yıl sürdürmeyi planladıklarını söyleyen Ahmet Gayretli, "1'inci Grup'ta komisyonda Meltem Karahan, Çiğdem Çelik, Okan Gümülcine ve Hasan Yavuz, 2'nci grupta Ali Cevat Arslan, Vatansever Balcıoğlu, Özlem Atak, Sezgin Çakır ve Başak Akdoğan görev alacak" dedi. Yarışma sayesinde öğrencilerin Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanmalarının sağlanacağını söyleyen Gayretli, "Okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek, yüz temel eseri de öğrencilerimizle tanıştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Üç yıl devam ettirilmesi planlanan projenin ikinci adımını atmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen Ahmet Gayretli, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Türkiye genelinde sınav sistemleri okuduğunu anlamaya yönelik olduğu için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Millet olarak okuma alışkanlığımız yok. Bu tür çalışmalarla öğrencilerimize kitabı sevdirebilirsek başarılı adımlar atabiliriz. Bu proje Türkiye genelinde hiçbir yerde yapılmadı. Projemizin diğer adı da "Güneş Dünyayı, Kitaplar Çerkezköy'ü Aydınlatıyor"dur. Projemizde 12 bin öğrenciye ulaşmayı düşünüyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Gayretli: 'Amacımız Okuduğunu Anlayan Bireyler Yetiştirmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement