CHP Lideri Kılıçdaroğlu Nevşehir'de - Son Dakika
Yerel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Nevşehir'de

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Nevşehir\'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray mitingi dönüşünde Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki Belediye parkında çay molası verdi

05.06.2011 17:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray mitingi dönüşünde Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki Belediye parkında çay molası verdi. İlçedeki vatandaşlarla bir parkta oturarak sohbet eden Kılıçdaroğlu, Acıgöllülerin AKP'nin kendilerine verdiği sözü tutmadıkları için sandıkta cezalandırmalarını istedi.

CHP seçim otobüsü ile Aksaray mitinginden sonra Acıgöl ilçesine gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çok sayıda Acıgöl' lü vatandaş tarafından Başbakan Kemal sloganları ile karşılandı.

Seçim otobüsünden indikten CHP Nevşehir milletvekili adayları Bülent Yumuş, Atılgan Sert ve Bülent Tekiner ile birlikte Acıgöl Belediye Parkı'na geçen Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen KPSS mağduru Birol Polat ile görüştü. 2005 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu söyleyen Birol Polat, son kopya skandalı ile hakkının çiğnendiğini belirterek Adalet istediğini söyledi.

Gözyaşını şerbet yapıp içirdiklerini vurgulayan Polat " Yeter artık, Biz bu memleketin insanlarıyız, bize niye bu kadar zulüm yapılıyor, niye ekmekle oynanıyor. ? 4 kutsal kitabın hangisinde ekmek ile oynanmak var ' , bunu bana lütfen söyleyin. 28 yaşındayım, bu vatan için canımı vermeye hazırım.

Okullar öğretmensiz, öğretmenler okulsuz, yeter, yeter artık sözleşmeli, ücretli vekil diye öğretmenlik mesleğini 4, 5 gruba ayırdılar, ben artık dayanamıyorum, ben ekmeğimi istiyorum, ben emeğimi istiyorum. Benim emeğimi yiyenler şu an öğretmen olarak atandı.

KPSS soruşturması 9 aydır devam ediyor. Ben size soruyorum, bana bir tane kopyacı gösterin. Benim hakkımı kim yedi, dünya gözü ile onu göreyim arkadaş ya. Nerede kopyacılar ' , Neden benim sınavımı iptal ettiler, bende evlenmek, yuva kurmak istiyorum. Artık babamdan 10 TL, 20 TL harçlık istemeye utanıyorum. Ekmeğe ve emeğe saygı istiyorum. "dedi.

Birol Polat'ı dinleyen Kılıçdaroğlu, sorunun CHP iktidarı ile sona ereceğini kaydetti. Daha sonra parkta toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, CHP olarak bu ülkede herkesin kazanıp üretmesini istediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi, " Bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum, bu ülkede herkesin alın teri ile kazandığı ekmeğini evine götürmesini istiyorum. Bu ülkede hiç kimse açlıktan ölmesin diyorum. Bu ülkede çiftçi ektiği ürünün karşılığını alsın diyorum, bu ülkede şoför aracına 10 numara yağ yakmasın diyorum.

Bu ülkede herkes kazansın herkes üretsin diyorum. Acıgöl AKP'ye inandı sözüne güvendi oyunu verdi. Şimdi oylarını tutmadıklarını gördünüz, şimdi bu bir görev düşüyor. Elinizde Adliye vardı aldılar, bir vatandaşın yaptığı hastane vardı aldılar. Diyorlar ki Acıgöl'e istersek hiçbir şey vermeyelim, Acıgöl'ün oyu çantada keklik diyorlar, Çantada keklik mi '12 Haziran'da göreceğiz, eğer 12 Haziran'da oylarınız AKP'ye veriliyorsa Recep bey haklı çıktı, Acıgöl'ün oyu çantada keklik.

Eğer burası kenrdilerine verilen sözü tutmayan siyasetçiye ders verirsen Acıgöl'ün demokrasi kültürü gelişmiştir. Verdiği sözü tutmayanı demokratik yollardan sandıkta cezalandırır deyip oyunu kullanırsa bana hak vermiş olur. Ben Acıgöllüye inanıyorum güceniyorum. "dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Kayseri mitingine katılmak üzere Acıgöl ilçesinden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel CHP Lideri Kılıçdaroğlu Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement