"Çilyad" Uygulayıcı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

"Çilyad" Uygulayıcı Eğitimi

"Çilyad" Uygulayıcı Eğitimi

Sağlık çalışanlarına Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) uygulayıcı eğitimi verildi.

26.06.2013 12:36

Sağlık çalışanlarına Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) uygulayıcı eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce koordine edilen ÇİLYAD uygulayıcı eğitimi, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 17- 21 Haziran 2013 tarihleri arasında Kırklareli'de yapıldı.

Acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personeline yönelik düzenlenen ÇİLYAD eğitimine Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ İlleri 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan 23 sağlık personeli katıldı.

ÇİLYAD Modül Koordinatörlüğünü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Prof. Dr. Durgül Çelik ve Kurs koordinatörlüğünü Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Yavuz Üçkuyu'nun yapmış olduğu kursta, Dr. Melih Azap, Dr. Ebru Çelik, Paramedik Nazik Yaprak, Hemşire Sibel Bayram ve Hemşire Hatice Gonca Tüfekçi eğitimci olarak görev aldığı eğitim programı 4 gün sürdü.

Bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir sakatlıkları azaltmayı amaçlayan ÇİLYAD Programı kapsamında, "Kurtarılan Her Çocuk Yaşatılan Bin Umuttur" sloganıyla yola çıkan bu eğitim, çocukların ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine hizmet edenlerin mesleki gelişimlerine önemli katkı sağlamakta olduğu belirtildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Çilyad' Uygulayıcı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement