Çogem'li Çocuklara Doğalgaz Kursu - Son Dakika
Yerel

Çogem'li Çocuklara Doğalgaz Kursu

Çogem\'li Çocuklara Doğalgaz Kursu

Mersin'de ÇOGEM bünyesinde bulunan çocuklar için doğalgaz kursu açıldı.

13.02.2012 15:50

Mersin'de ÇOGEM bünyesinde bulunan çocuklar için doğalgaz kursu açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, önümüzdeki dönemde yeni meslek kursları açmayı hedeflediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü'nde eğitim gören çocuklara yönelik Doğalgaz İç Tesisatı Boru Döşeyicisi kursu açıldı. İŞKUR, ÇOGEM, SOYADA Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kursa ilk aşamada 15 çocuğun katıldığı bildirildi.

Kursun açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, İl Müdür Yardımcısı Cenk Koray Karakaş ve ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Bulut, ÖZ İŞGEM'de açılan kursa katkı veren Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile İŞKUR İl Müdürlüğü ve Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Bu çocuklara sahip çıkmanın tüm kurumların görevi olduğunun altını çizen Bulut, "Kursa devam eden çocuklarımız günde 15 lira ücret alacaklar, ayrıca meslek öğrenecekler. Doğalgaz ilimize yeni geldi. Bundan dolayı da istihdam alanı geniş bir meslek. İlk aşamada 15 çocuğumuz kursa başladı. Önümüzdeki günlerde yeni kurslar da açılmasını hedefliyoruz" dedi.

Sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocukları sokağın riskinden koruyarak, geleceklerini güvence altına alacak mesleki eğitim kurslarına yönlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Bulut, bu alandaki çalışmaları dolayısıyla ÇOGEM yöneticilerini de kutladı.

Kursla ilgili bilgi veren ÇOGEM Müdürü Sarı da çocukları sokaktan kurtarıp mesleki eğitime yönlendirmeye yönelik kurslar açarak, meslek edinmelerine yardımcı olduklarını ifade etti. Sarı, bugüne kadar ÇOGEM aracılığı ile mesleki kurslara katılarak belge alan çocuk sayısının da 262'ye ulaştığı bilgisini verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çogem'li Çocuklara Doğalgaz Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement