Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen: "Bundan sonra bölgemizdeki herkesi muhatap alan yeni bir süreç başlatması gerektiğine inanıyoruz"

02.11.2014 16:45

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "(Çözüm süreci) Bundan sonra bölgemizdeki herkesi muhatap alan yeni bir süreç başlatması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Esen, Mardin Şubesinin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin çok büyük bir proje olduğunu belirterek, barışı sağlamanın zorluğuna değindi.

Çözüm süreciyle beraber barıştan ve savaştan yana olanların ortaya çıktığını dile getiren Esen, şöyle konuştu:

"Hiç kimse tek başına hepimiz adına söz söyleme hakkına sahip değildir. Onun için bundan sonraki süreçte bölgemizdeki herkesi muhatap alan yeni bir süreç başlatması gerektiğine inanıyoruz. Projenin çok büyük olduğunu ve barışın çok zor olduğunu elbette biliyoruz. Uluslararası güçler, Türkiye'nin normalleşmesini istemiyor, faali meçhul cinayetlerin işlenmesini istiyor. Nasıl ki dün Bağdat'ı, Medine'yi, Şam'ı, Mardin'den İstanbul'dan ayırdılarsa bugün de Kürt'ü Türk'ten, Lazı Çerkez'den, Aleviyi Sünni'den ayırma projelerini devreye sokuyorlar. Bu oyuna gelmememiz gerekiyor."

Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın ise, hak aramanın paha biçilmez olduğuna inandıklarını belirterek, "Hala 90'lı yılların yöntemleriyle hak aramaya kalkışmak hem hakka hem de hak mücadelesine ihanettir" diye konuştu.

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da, Genç Memur Sen olarak vahyi hayatın merkezine aldıklarını ve bütün bir insanlığa umut olabilmek için çalıştıklarını söyledi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement