Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Paker."Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor."

30.05.2013 20:48

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker, "Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor. Koşul aramaktan çok bu süreç için mücadele etmeliyiz" dedi.

Paker ile Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ongan ile Üyeler Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleriyle bir araya gelerek, talep ve beklentilerini aldı.

Grup Başkanı Paker, burada yaptığı konuşmada, hala eski devletin, "Ergenekon"un kalıntılarının devam ettiğini belirterek, eski devletin siyasi gücünü kaybettiği için çözüm sürecinin başladığını söyledi.

Herkesin müttefikini iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Paker, "Kandil ile ancak siyasete karar verenler görüşür. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Biz siyasete karar vermiyoruz" diye konuştu.

Paker, "Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor. Koşul aramaktan çok bu süreç için mücadele etmeliyiz. Önemli bir süreç yaşanıyor" değerlendirmesini yaptı.

Basının da özgür olmadığını ifade eden Paker, "Çok doğru. Biraz önce söylediğim mücadelenin ardından gelecek basın özgürlüğü. Ama Türkiye'deki basının yapısına bakın, hep holdinglerin basını. Hepsinin birisiyle menfaat ilişkisi var. Onun için sizin mücadelenizle basın özgürlüğü olabilir" ifadesini kullandı.

Paker, şunları kaydetti:

"Hükümete nasıl güvenilir bu durumda. Şu anda bu barış sürecini destekleyen Türkiye'deki insanların yüzde 81,5'i destekliyor. Şimdi AK Parti bunun karşısında nasıl durur? Eğer iktidar olmaya devam etmek istiyorsa bugün samimi olmak durumunda, siyasi olarak. Duygusal olarak söylemiyorum, rakam veriyorum. Yüzde 81,5 çok büyük. Çatışmasız sürecin sonunda ekonomik gelişme hızla başlar. Zaten başladı, biliyorsunuz bütün dünyadaki kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu artırmaya başladı."

Paker, bir öğrencinin "AKP oyun mu oynuyor?" sorusuna, " Eğer oynuyorsa AKP bizi kandırıyor, sizi de kandırıyor, Abdullah Öcalan'ı da kandırıyor. Yani böyle bir şey olamaz, herkesin hakkı var, benim de hakkım var, sizin de hakkınız var, Abdullah Öcalan'ın da hakkı var" cevabını verdi.

Salona gelen Reşit Kızılkurt isimli vatandaş da bir oğlunun polis bir oğlunun da 17 yıldır dağda olduğunu belirterek, "Ben acılı bir insanım. Her gün ağlayan benim. Barış olsun. Kimse bunu baltamalaya kalkışmasın. Ben her durumda ağlıyorum" dedi.

-Grup, halkla buluştu-

Toplantının ardından Paker ve grup üyeleri, Ağrı Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda halkla buluşarak, talep ve beklentilerini dinledi. Grup Başkanı Paker, buradaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bölgedeki toplumsal faciayı biliyorum. Gerçekten insanı insanlığından utandıran pek çok hikaye dinledim. Bu aşamada siyasi gerçekliğe dikkati çekmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte duygularımızı frenlememiz gerekiyor, aklımızla davranmamız gereken bir süreç. 1999'dan bu yana Kürt sorunlarıyla ilgileniyorum. Yani sizlerle aynı duygular içindeyim."

Türkiye'nin büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu vurgulayan Paker, "Henüz Ergenekon'da olanlar tam gücünü kaybetmedi. Onlarla ve onların yaptığı kanunlarla mücadele etme durumunda olan seri bir grup var" Türkiye'nin batısındakiler burada olanların hiçbirini bilmiyor. O geçmişteki yönetim burada olanları çok iyi saklamış. Burada çekilenleri batıya anlatmak durumundayız" görüşünü belirtti.

Toplantıda, mahalli sanatçı Cezgiz Erat, "barış türküsünü" seslendirdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement