Demirtaş : Bu Seçimde Bazı Partiler Yok Olacak - Son Dakika
Yerel

Demirtaş : Bu Seçimde Bazı Partiler Yok Olacak

Demirtaş : Bu Seçimde Bazı Partiler Yok Olacak

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazeteci Halit Biliz'e gündemdeki konulara ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

19.03.2014 11:04  Güncelleme: 14:09

'ATALAY'DAN KORKTUKLARI İÇİN BIRAKMADILAR'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş " Nejdet Atalay'dan korktukları için onu rehin tutuyorlar" Önceki gün Newroz programı için Batmana gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazeteci Halit Biliz'e açıklamalarda bulundu. 30 Mart Yerel seçimlerinin önemli olduğunu ve kendileri için genel seçimlerden daha mühim olduğunu ifade eden Demirtaş gazetemize yaptığı özel açıklamada "30 Mart Yerel seçimlerinden sonra bazı partiler kalacak, bazı partiler yok olup gidecek. Halk oy verdiği Belediye Başkanından ziyade desteklediği partinin genel taleplerine ortak ses olacak" dedi. Nejdet Atalay ve tutuklu Kürt siyasetçilerin adeta rehin durumunda olduğunu ifade eden Demirtaş, Ergenekon, Danıştay olayı, Yayınevi baskını gibi olaylarda rol alan ve cinayetleri sabitleşerek müebbet ceza alanların dışarıda olduğunu belirterek "Yargı artık alenen bölgesel ve fikirsel ayrımcılık yapmaktadır. Neredeyse darağacına getirdikleri sanıkları bugün kahraman edasıyla karşılıyorlar. Ancak Kürt siyasetçileri suçsuz oldukları halde zindanlarda rehin alıyorlar. Örneğin Nejdet arkadaştan korkuyorlar ve seçim çalışmalarına katılacak diye bırakmadılar" diyerek yargıyı sert bir dille eleştirdi.

HÜKÜMET –CEMAAT KAVGASI

Son günlerde gündeme gelen Hükümet-Cemaat kavgasına da değinen Demirtaş "Daha önce hükümet ve cemaat devletin imkânlarını kullanarak BDP ve özgürlük hareketine karşı ciddi bir şekilde ortaklı bir mücadele halindeydiler. Bizler ise o dönemlerde devletleşen cemaatle en fazla mücadele eden kurum halindeydik. Hükümet bugün bizim yıllar önce söylediklerimizi söyleyip cemaatle savaşmaktadır" ifadelerini kullandır. -

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Demirtaş : Bu Seçimde Bazı Partiler Yok Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement