Demokratikleşme Paketine Muş'tan Destek - Son Dakika
Yerel

Demokratikleşme Paketine Muş'tan Destek

Demokratikleşme Paketine Muş\'tan Destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' Muş'ta sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlardan destek gördü.

30.09.2013 16:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' Muş'ta sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlardan destek gördü.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Feyat Asya, paketin hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de bir çağır açtığını vurguladı. Asya, "Paket ile birlikte ülkemizin demokratikleşmesi konusunda var olan engeller kaldırılacaktır. En önemlisi Sayın Başbakanımızın 'Bu bir ilk olmadığı gibi son da değildir' sözü ile ötekileşen her vatandaşımızı kucaklama anlamında büyük bir adımdır. Roman vatandaşlarımızın kültürünü yaşatma adına enstitü kurulması, alevi vatandaşlarımızın onure edilmesi açısından Nevşehir Üniversitesi'ne Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi adının verilmesi, birlikteliğimizin sağlanması acısından çok önemlidir. Okullarda okutulan andımızın kaldırılması ayrı bir değişimdir" dedi. Memur-Sen olarak kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün oluşması için 10 milyon imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Asya, "Bu konuda da Memur-Sen ailesinin sesini duyan Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Paket ile 12 Eylül dayatması olan, modası geçmiş yönetmelikte kaldırılacaktır. Yine özel okullarda anadilde eğitim hakkının verilmesi özellikle bölge halkı için umut vericidir. En önemlisi Türkiye'de demokrasi engellerini kaldıracak siyasi partiler ve seçim barajı gibi konularda değişiklik yapılması ve üç temel başlık altında ele alınacağı insanlarımız ve demokrasi adına umut vericidir. Bu anlamda paketi olumlu bulmakla birlikte, yetmez ama evet diyerek demokratikleşme paketine destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan Aşık isimli vatandaş ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar en kapsamlı demokratikleşme paketi olduğunu hatırlatarak, "Pakette ülkemizdeki bütün vatandaşların dilini, dinini, ırkını, örf ve adetlerini serbest bir şekilde yaşayacaklarını gördüm. Bir vatandaş olarak Başbakan ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokratikleşme Paketine Muş'tan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement