Demre'de Kadınlara Fidan Dağıttılar - Son Dakika
Yerel

Demre'de Kadınlara Fidan Dağıttılar

Demre\'de Kadınlara Fidan Dağıttılar

Demre Orman İşletme Şefliği tarafından, Cumhuriyet Alanı'nda kadınlara fidan dağıtıldı.

11.03.2013 10:38  Güncelleme: 10:49

Foto: Nurettin Uludağ ve Mustafa Özen'in spor tesisinde fotoları

===

Demre'de yılın kadını seçildi

Etkinlikte Sosyal Hizmetler Uzmanı Şerife Bayraktaroğlu tarafından 8 Mart'ın tarihçesi, dünyada kadın hareketleri konulu bir sunum yapıldı. Gülten Günay, ise yaptığı konuşmada, "Dünyada 8 Mart'a gelirken neler olduğunu mutlaka öğrenin. Haklarınızı bilin. Çocuklarınızı mutlaka okutun. Kadın olarak ekonomik özgürlüğümüz olmadığı sürece, hiçbir hakkımız olmaz. Kadınlar yaşamın her alanında yer almalı. Bir ülkenin kalkınması kadınların ancak ekonomik ve sosyal yaşamda yer alması ile gerçekleşir" dedi.

Daha sonra, AK Parti Kadın Kolları tarafından oluşturulan komisyon yılın kadını seçilen 43 yaşındaki Songül Dinç'e plaket ve altın hediye edildi. Songül Dinç, 1999 yılında evliliğinin ilk günlerinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan eşi Doğan Dinç'e yıllarca bakarak, ayağa kaldırdı. Evliliklerinde doğan dow sendurumlu oğlunun bakımını üstlenen Dinç, bu süre içinde 2 yüksek okul bitirdiği için yılın kadını seçildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Uzmanlığı Bölümü'nü bitiren Dinç, bu başarılarından dolayı yılın kadını seçildi. Ödül töreninin ardından kadınlar müzik eşliğinde eğlendi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

'Menopoz bir süreçtir'

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tunçer Konferans Salonu'nda 'Menopoza Güncel Yaklaşım' konulu konferans düzenlendi. Konferansa, AKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülengül Nadirgil Köken konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Köken, "Menopoz kadınların karşılaşacağı bir dönem. Adet kanamasının 1 yıl boyunca kesilmesi dönemine menopoz denir. Menopoz bir süreçtir. Bir günde menopoza girilmez" dedi.

Menopoz öncesi dönemin 3-4 yıl sürebildiğini kaydeden Köken, "Bu dönemde yavaş yavaş adet düzensizliği, terleme, sıkıntı ve gerginlikler başlar. Menopozdan sonraki dönem de birkaç yıl sürebilir. Dünya çapında menopoz yaşı 45-55 yaş arasındadır. Türkiye'de ise menopoza girme yaşı ortalama 48 yaştır. Menopoz genelde genetiktir. Bir bayanın annesi kaç yaşında menopoza girdiyse o da ortalama o yaşlarda menopoza girer" dedi.

Menopozu engellenin hiçbir yöntemi olmadığını anlatan Köken, "Sigara kullanıyorsak sigarayı bırakmak belki biraz geciktirebilir. Ama tamamen engellemek için bir çözüm olmaz. Menopozun belirtilerini azaltmak için bazı yöntemler vardır. Menopoz hormonların bitmesi sonucu oluştuğu için hastalara menopozun belirtilerini azaltmak için hormon tedavisi uygulayabiliriz" diye konuştu. Konferans, Köken'in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

AFYONKARAHİSAR/ DHA

Foto: konferanstan fotolar

===

Mahkumlara iş imkanı

ALANYA L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye olan hükümlülerin topluma kazandırılmaları amacıyla cezaevi yönetimi ve Türkiye İş Kurumu Alanya Şube Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İŞ-KUR Alanya Şube Müdürlüğü'nde yapılan törende İş-Kur Müdürü Selami Harman ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş arasından protokol imzalandı. Cezaevinin açık bölümünde kalan hükümlüler 'Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' ve 'Ahşap Montaj Elemanı Yetiştirme' alanında eğitim alacak.

Kurs sonunda hükümlülere 'etkili iş arama teknikleri' konusunda da eğitim vereceklerini kaydeden İş-Kur Müdürü Selami Harman, "Projeye 29 bin lira kaynak sağlandık. Cezalarını tamamlayıp tahliye olan hükümlülerin iş sahibi olarak topluma faydalı bireyler olmasını hedefliyoruz" dedi. Cezaevi Müdürü Karataş ise protokolle hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyip, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazanmalarının hedeflendiğini söyledi.

Karataş, protokole göre 15 hükümlünün örtü altı sebze yetiştiriciliği, 15 hükümlünün ise ahşap montaj elamanı yetiştirme konusunda eğitim alacağını vurguladı. Kursiyerlerin bu süre zarfında harçlık alacağını ve sigortalarının yapılacağını vurgulayan Karataş, projeye destek veren Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay, İş Kur Alanya Şube Müdürlüğü'ne ve Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sabri Karataş ve Selami Harman - arşiv foto mahkumlardan

===

Kadınlara fidan dağıttılar

DEMRE Orman İşletme Şefliği tarafından, Cumhuriyet Alanı'nda fidan dağıtıldı. Finike'den getirilen keçiboynuzu, çam ve defneden oluşan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Demre Orman Bölge Şefi Murat Karakülah, fidanları Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında dağıttıklarını belirtti. Kadınların yeşile, doğaya, doğayı korumaya karşı daha duyarlı olduğunu anlatan Karakülah, fidanları sadece kadınlara vereceklerini duyurmalarına rağmen, erkeklerin daha fazla ilgi gösterdiğini kaydetti.

Karakülah, fidan alan erkekler, bu fidanları eşlerine hediye etme tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Fidan dağıtımı

===

Kurdele nakışı sergisi beğeni topladı

AFYONKARAHİSAR'da Karşıyaka Mahallesi'nde oturan kadınlar, ürettikleri el işlerini Bilgi Evi'nde açtıkları sergiyle beğeniye sundu. AFEMEK tarafından açılan kurdele nakışı kursları Karşıyaka Bilgi Evi'nde tamamlandı. Kurs Eğitmeni Dilek Doğar tarafından verilen kurslarda kursiyerler seccade takımlarından havlu takımlarına, mutfak takımlarından, salon takımlarına kadar yaptıkları birbirinden değerli ürünleri Karşıyaka Bilgi Evi'nde beğeniye sundu.

Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Başkan Yardımcısı Ayfer Örten el emeği, göz nuru birbirinden değerli ürünleri beğeniye sunan mahalle sakinlerini tebrik etti. Başkan Yardımcısı Örten, Karşıyaka Bilgi Evi'nin böylesi anlamlı bir çalışmaya ev sahipliği yapmasının ise mutluluk verici olduğunu ifade etti. Yaptıkları ürünleri aynı zamanda satışa sunan hanımlar aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: sergiden fotolar

===

Yol kontrolünde esrar ele geçirildi

ALANYA'da jandarmanın yol kontrolünde bir otomobilde 200 gram esrar maddesi ele geçirildi. Demirtaş Jandarma Karakolu'na bağlı ekipler bu sabah D-400 Karayolu'nda yol uygulaması düzenledi. Adana'dan gelen 01 BD 0177otomobili durduran ekipler yapılan aramada 200 gram esrar ele geçirdi. Otomobil sürücüsü S.Ş. ve beraberindeki M.S.A. gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Yangın paniğe neden oldu

Alanya'da bir otelin bahçesinde yapılan kaynak çalışması sırasında kıvılcımların palmiyelere sıçraması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevlerin büyümesi paniğe neden oldu. Olay amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Atatürk Caddesi'ndeki 4 yıldızlı bir otelin bahçesinde yapılan tadilat çalışmaları sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar palmiyelere sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler paniğe neden oldu.

Yaz sezonuna hazırlanan ve müşteri olmayan oteldeki görevliler alevlere, yangın söndürme tüpleri ile müdahale etti. Yangının kontrol altına alınmasının ardından otelin çatısında yapılan onarım çalışmalarında kullanılan kaynak tüpleri ise işçiler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise çevrede soğutma çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Demre'de Kadınlara Fidan Dağıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement