Depremzede Öğrenciler Van Sofrasında Kahvaltı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Depremzede Öğrenciler Van Sofrasında Kahvaltı Yaptı

Depremzede Öğrenciler Van Sofrasında Kahvaltı Yaptı

Van depreminin ardından Mersin'e gelen ve İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi pansiyonuna yerleştirilen depremzede öğrenciler, Van Yöresel Kahvaltı Sofrası etkinliğinde Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan ile kahvaltı yaptı

24.02.2012 18:13  Güncelleme: 19:16

Van depreminin ardından Mersin'e gelen ve İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi pansiyonuna yerleştirilen depremzede öğrenciler, Van Yöresel Kahvaltı Sofrası etkinliğinde Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan ile kahvaltı yaptı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Van-Mersin Kardeşliği Projesi kapsamında merkez Akdeniz ilçesinde bulunan İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde, depremzede öğrencilerle dayanışmayı artırıp, kaynaşmayı sağlamak amacıyla Van Yöresel Kahvaltı Sofrası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Zeki Arslan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kahvaltı öncesinde Kaymakam Arslan, Şube Müdürü Özdemir ve konuklara okulu tanıtıcı bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Arslan ve beraberindekiler, Okul Müdürü Kamer Karakaya eşliğinde okul yemekhanesine geçti.

Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Arslan, Van'da meydana gelen iki depremin ardından birçok depremzede öğrencinin aileleriyle birlikte Mersin'e geldiğini söyledi. Arslan, 36 öğrencinin İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yerleştirildiğini belirterek, kalacak yeri olmayan öğrencilerin de okul pansiyonuna yerleştirdiklerini kaydetti. Bu tür etkinliklerin önemine değinen Arslan, bu birlikteliklerin öğrenciler arasındaki kaynaşmayı artıracağını vurguladı.

Konuşmanın ardından Arslan ve diğer konuklar depremzede öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

- MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede Öğrenciler Van Sofrasında Kahvaltı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement