Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(30.4.MERSİN Barosu'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara destek amacıyla düzenlediği, '3.Dilek Ağacı' etkinliğinin ikinci ayağı tamamlandı.)

30.04.2013 15:56  Güncelleme: 17:43

(30.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Dilekler gerçek oldu

MERSİN Barosu'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara destek amacıyla düzenlediği, '3. Dilek Ağacı' etkinliğinin ikinci ayağı tamamlandı.

Sokak Çocukları Derneği ile işbirliği yapılarak gerçekleşen etkinlik kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, ihtiyaçlarını el yazıları ile küçük kağıtlara yazdı. Baro Çocuk Hakları Komisyonu da Forum Alış Veriş Merkezi'nde kurduğu stantta temsili bir ağaca bu istekleri zarflar içerisinde asarak, gönüllülere ihtiyaçları karşılama çağrısı yaptı. Standa ilgi yoğun olurken, etkinliğin ikinci ayağı olan hediye teslimi de Sokak Çocukları Derneği'nde gerçekleştirildi. Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ece Kovan Demirtaş, Baro üyesi avukatlar ve Sokak Çocukları Derneği Başkanı Sabahat Aslan'ın katıldığı etkinlikte, çocuklara hediyeleri teslim edildi. Çocukların istekleri arasında müzik aletleri, ayakkabı ve kıyafetlerin öne çıktığı görüldü.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ece Kovan Demirtaş, etkinlik kapsamında 25 ihtiyaç sahibi çocuğun dileğinin gerçekleştiğini söyledi. Sokak Çocukları Derneği Başkanı Sabahat Aslan da Mersin Barosu'na bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkür etti.

MERSİN, (DHA)

/////////////////////////

Odalar ve borsada seçim heyecanı

ADANA'da iş dünyasını oluşturan Adana Ticaret Borsası (ATB), Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) mayıs ayı içinde peş peşe yapılacak seçimlerle 4 yıllığına yeni dönem yöneticilerini seçecek. ATB üyeleri 9 Mayıs'ta, ATO üyeleri 11 Mayıs'ta, ADASO üyeleri 15 Mayıs'ta sandık başına gidecek.

ATB'DE ÇALIŞKAN VE KESKİN

ATB'nin hizmet binasında yapılacak seçimde yaklaşık bin 450 üye, 14 kişilik meclis ve 7 kişilik yönetim kurulunu belirleyecek. 2009'da 13 yıl başkanlık yapan Fethi Coşkuntuncel'e karşı seçimi kazanan Başkan Muammer Çalışkan yeniden aday oldu. Tekstilci Çalışkan'a karşı, traktör ticareti yapan Mehmet Keskin liste hazırladı. ATB'de şimdilik iki liste görünüyor.

ATO'DA MENEVŞE VE BAŞ

Yaklaşık 28 bin üyesi bulunan ATO'nun seçimleri ise Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. 11 Mayıs'ta sandık başına gidecek üyeler, 47 meslek komitesi ve 109 sandalyeli mecliste kimlerin görev alacağını belirleyecek. 18 Mayıs'ta ise 109 üyeli meclis 11 kişilik yönetim kurulunu seçecek. ATO'da mevcut Başkan Ali Gizer, aday olmayacağını haftalar öncesinde duyurmuş ve madenci Atilla Menevşe'yi destekleyeceğini söylemişti. İki dönemde 10 yıl süreyle başkanlık yapan havacılık şirketi sahibi Şaban Baş ise Menevşe'ye rakip oldu.

ADASO'DA SÜRENKÖK VE KIVANÇ

Yaklaşık 2 bin 150 sanayici ise ADASO'nın hizmet binasında sandık başına gidip, yeni dönem yöneticilerini seçecek. ADASO üyeleri ilk etapta 23 meslek komitesi ve 49 üyeli meclis için oy kullanacak. 21 Mayıs'ta ise yine hizmet binasında yeni meclisin asil üyeleri 11 kişilik yönetim kurulunu ortaya çıkarmak için oy kullanacak. Mevcut Başkan inşaat mühendisi-müteahhit Sadi Sürenkök, ikinci dönem için yeniden göreve talip oldu. Bir önceki seçimde Ümit Özgümüş'e karşı bir oyla kaybeden tekstilci Zeki Kıvanç ise Sürenkök'e rakip oldu.

ATB, ATO ve ADASO'da ikişer adayla seçimlere gidilirken, son anda yeni başkan adaylarının liste çıkarabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Bünyamin YIL/ ADANA, (DHA)

(30.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Osmaniye'de kent ekonomi forumu

SİYASİ TOPLANTI DEĞİL

Forumun açılışında konuşan İl Başkanı Arslantaş, Osmaniye'de bugüne kadar ender yapılan çalışmalardan birine imza atıldığını belirterek, "Bugün burada yapmış olduğumuz çalışma bir siyasi çalışma değil. Bugün burada; her siyasi görüşten, her dünya görüşünden insan var. Ama hepimizin ortak sevdası Osmaniye. Hepimiz burada Osmaniye'nin gelecekteki vizyonunu ortaya koymak için buradayız. İnşallah bu toplantımız Osmaniye'miz için hayırlı olur" dedi.

Moderatörlüğünü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın yaptığı forumda, katılımcılardan 6 sorudan oluşan formu cevaplandırmaları istendi. Her masada bulunan raportörler yapılan tartışmaları yönlendirdi. Yine her masadan üç vizyon proje çıkarması istendi. Forumun sonucunun rapor haline getirilip, Osmaniye kamuoyu ile paylaşılması amaçlanıyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Mısırda renk edişesi

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde birinci ürün mısırda yaşanan renk değişimi üreticileri endişelendirdi.

Geçtiğimiz mart ayında ekilen ve 15-20 cm boyuna ulaşan mısırlarda ortaya çıkan mor-kırmızı renk üreticinin dikkatini çekti. Ürünlerde inceleme yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun, sorunun aşırı yağışlardan kaynaklandığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde bir hafta devam eden yağmurun, mısır ekim alanlarında toprağın uzun süre ıslak ve soğuk kalmasına neden olduğunu söyleyen Soytorun "Mısır ürünütü, düşük toprak sıcaklığı nedeniyle topraktaki fosforu alamadı ve mısırların yaprakları renk değiştirdi" dedi. Soytorun şunları kaydetti;

"Düz tarlalara ekilen mısırlarda sıklıkla görünen bu durum sırta ekilmiş mısırlarda görünmemektedir. Bunun nedeni yağışlı havalar, suyun aşağı doğru akması ve toprağın daha hızlı ısınmasıdır. Ancak düz tarlalarda toprak, yağmur suyunu filtrelemeyince mısırların alt yaprakları fosfor eksikliği yüzünden renk değiştirdi."

Soytorun, sorunun çözümü için traktörle derin çapa yapılarak toprağın ısınmasının sağlanmasını önerdi.

Efendi ERKAYIRAN/Kadirli,(DHA)

(30.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Genç yeniden aday

MERSİN'in merkez Yenişehir İlçesi CHP'li Belediye İbrahim Genç, 4 yıllık hizmetlerini anlatırken, başkanlık için yeniden aday adayı olacağını açıkladı.

Başkan Genç'in HiltonSA Otel'de düzenlediği basın toplantısına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İl Başkanı Faruk Akar, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Başkan Genç, konuşmasında sosyal demokrat bir partinin belediye başkanı olduğunu vurgulayarak "Sosyal demokrat belediyeler işveren ile emek kesimi arasında barışı sağlar. Ağırlıklı bir şekilde bizim görevimiz emek kesimine sahip çıkmaktır. İşte bu düşünceyle belediye başkanı olur olmaz ilk icraatım taşeronluk sistemini kaldırmak, Yenişehir'de taşeronla çalışan işçilerin tümünü belediyenin bünyesine almak oldu. Kentin ve kentlinin ihtiyaç duyduğu her alanda projeler üreterek bir bir yaşama geçirdik. Projeleri hayata geçirmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yenişehir yeni bir şehir olduğunu ve hızla modern bir kent olarak geliştiğini ifade eden Genç, bunun bozulmaması için çalıştıklarını vurguladı. Genç, şöyle devam etti:

"Kent böyle geliştirirken, daha betonlaşmasını, daha yoğunlaşmasını, nüfusunun daha çok artmasını isteyenler var. Biz diyoruz ki, 'bu kentin rantı kentliye, kente dönmeli, kişilere dönmemeli'. Daha çok betonlaşmamış bir kent, daha yeşil bir çevre, daha yaşanılır bir kentin oluşabilmesi için mücadele vermek gerekir. İşte bu şekilde kentin rantı kentliye ve kente dönmüş olur"

Mersin'in imar planına da değinen Genç, şu görüşleri savundu: " Basında sık sık 1/5 binlik planla ilgili 'İbrahim Genç planın önünde engel' şeklinde haberler okuyor, dedikodular duyuyorum. Benim bir oyum var, neye engel olabilirim ki? Ben görüşümü yansıtırım, görüşüm doğrultusunda oyumu kullanabilirim, başka bir şey yapamam. Ben diyorum ki, şu anda Yenişehir'in 1/5 binlik planı var, 1/1000'lik planı da var. Bu kent şu anda çok iyi geliştiyse bu planlarla geldi, bunları bozmayalım diyoruz. Bu kent böyle gelişmeye devam etsin ve gerçekten giderek ileride bir dünya kent parçası olsun. Hayır efendim, bu kent geliştikçe rant yükseliyor, arsaların yoğunluğu artsın. Peki kentliye ne getirecek bu? Biraz daha betonlaşma, biraz daha yaşanılamayacak bir kent haline gelmek durumu söz konusu olacak. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Bu kente böyle dokunmayalım."

MERSİN, (DHA)

(30.4.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Ceyhanlı izciler Çanakkale kampını tamamladı

ADANA'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren Ceyhun Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nı tamamladı. Kulüp üyeleri, 3'ü lider, 13'ü izci olmak üzere 16 kişilik bir ekiple, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun (TİF) 22 - 26 Nisan tarihleri arasında düzenlediği uluslararası Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na katıldı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin Kocadere Köyü civarındaki kamp, yaklaşık 6 bin izci katılımıyla en yüksek katılımlı TİF kampı oldu. Ceyhun Gençlik izcileri, kamp süresince telsizcilik, ilkyardım kursu ve Bigalı köyü yürüyüşlerine katıldı. İzci lideri Mustafa Kıdık yaptığı açıklamada "57. Alay şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bizler de gerekirse aynı yoldan izci olarak yürümeye hazır olduğumuzu gösterdik" dedi.

CEYHAN,(DHA)

(30.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Anamur'da pilav günü

MERSİN'in Anamur ilçesinde düzenlenen Ulusal Egemenlik Çocuk Şenliği ve Geleneksel Pilav Günü düzenlendi. Anamur Ortaokulu'nca geleneksel hale getirilen etkinlik okul bahçesinde yapıldı. Şenliğe Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul bahçesinde kurulan stantlarda çeşitli yiyeceklerin satıldığı şenlikte, konuklara pilav ikramı yapıldı. Şenlikte konuşan Okul Müdürü Mustafa Kayabaşı, 11 yıldır düzenledikleri geleneksel pilav gününe katılanlara teşekkür etti. Etkinlikte daha sonra öğrencilerin ront, defile, skeç, dans ve halk oyunu gösterileri ilgiyle izlendi. Ayrıca, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(30.4.2013)

/////////

Bozyazı'da kene uyarısı

MERSİN'in Bozyazı ilçesinde yaz mevsimin yaklaşması ile birlikte, kene zararlısına karşı Toplum Sağlığı Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Dünya Aşı Haftası nedeni ile Bozyazı Müftülük Konferans Salonu'nda yapılan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konulu seminerde, muhtarlar ve daire amirleri bilgilendirdi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı yaptığı konuşmada Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Hastalıktan korunmanın aşısı ve kanıtlanmış bir tedavisi yok. Bu nedenle hastalık oluşmadan korunma tedbirlerinin alınması, özellikle kişisel korunma tedbirlerinin alınması büyük önem taşımaktadır. KKKA'den korunmak için özellikle korunmasız temasın ve kene tutunmasının en aza indirilmesi gerek. Hasta insanların ve virüs taşıyan kenelerin vücut sıvılarıyla korunmasız temas sonucunda da hastalık bulaşıyor. Keneler daha çok hayvanların üzerinde, barınaklarda, orman kenarlarındaki parçalı arazilerde görülüyor. Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde piknik zamanının başlaması, bağ, bahçe işlerinin artması ve bir süre sonra yayla zamanının gelmesi ile daha dikkatli olmamız gerek."

Acı, bağa, bahçeye giderken açık renkli uzun kollu, kol uçları düğmeli ya da lastikli kıyafetler giyilmesini, pantolon paçalarının lastikli olması ya da çorabın içine sıkıştırılmasını önerdi. Kenenin tutunması halinde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını isteyerek "Asla kenenin üzerine sigara ile bastırmayınız. Alkol, gaz yağı, kolonya, katran gibi maddeler dökmeyiniz. Keneyi kendiniz çıkartmaya çalışmayınız" diye konuştu.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(30.4.2013)

//////////////////

TUBİTAK Tarsus'ta ilaç kalıntısı araştıracak

TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi uzmanı Baki Kalay, Tarsus'ta Berdan nehrinin bütün kollarından numune alarak, zirai ilaç kalıntısı konusunda analiz yapacaklarını söyledi.

Baki Kalay, Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen ve zirai ilaç bayi temsilcilerinin yer aldığı bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonundaki toplantıda konuşan konuşan TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi uzmanı Baki Kalay, şunları söyledi:

"Böylelikle Çukurova'nın can damarı sayılan Berdan nehri ve bütün kolları ile birlikte drenaj sulama kanallarından numune alarak analiz yapacağız. Bu işlemimiz iki ay boyunca sürecek. Bu çerçeveden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında 'Bitki Koruma Ürünlerinin Kullanımı Neticesinde Meydana Gelen Su Kirliliğinin Tespiti ve Madde veya Madde Grubu Bazında Çevresel Kalite Standartlarının Belirlenmesine İlişkin Proje' ye ait sözleşme geçtiğimiz yıl imzalanmıştır. Proje ile geçmişte kullanılmış ve halen kullanılmakta olan bitki koruma ürünleri, yetiştirilen tarım ürünleri, tarım arazilerinin miktarı dikkate alınacaktır. Bu kapsamda Türkiye'de tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Ege (Büyük Menderes Su Havası), Doğu Akdeniz (Çukurova-Seyhan Su Havzası) ve Güneydoğu Anadolu (Fırat- Dicle Su Havzası) bölgelerindeki pilot nehir havzalarından yer alan kıta iç yüzeysel sular ve kıyı sularında bulunan kirleticiler araştırılarak tespit edilecektir. Belirlenen kirleticilerin kaynağı olan aktif maddeler ve bu maddeleri içeren bitki koruma ürünleri ile Çevresel Kalite Standartları belirlenecektir."

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(30.4.2013)

////////////

St.Pierre Kilisesi'nda kaya ıslahı

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, St. Pierre Kilisesi restorasyonu ve çevre düzenlemesi kapsamında devam eden kaya ıslahı çalışmalarını bölgeye giderek yerinde inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Müze Müdürü Özcan Şimşek ve işi üstlenen özel firma temsilcisinin de katıldığı incelemelerde Vali Lekesiz ilgililerden bilgi aldı.

DAĞCILAR DA KATILIYOR

Haziran 2013'de tamamlanması planlanan kaya ıslahı çalışmaları 6'sı uzman dağcı olmak üzere toplam 9 kişilik ekip tarafından yürütülüyor. Birinci etabı tamamlanmak üzere olan çalışmalar kapsamında ilk etapta 29 noktaya müdahale öngörülmüştü, ancak, daha sonraki tespitlerle yaklaşık 150 müdahale yapıldı. Kilisenin üst kısmında yapılmakta olan kaya ıslahı çalışmaları sırasında tehlike arz edecek taşlar ve kaya bloklarından kopan parçaların kiliseye zarar vermemesi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, St. Pierre Kilisesi'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi ille ayrı bir destinasyon alanı olacağını söyledi. Lekesiz 'Kilise, mevcut hali ile içimize sinmeyen, sahip olduğu tarihi derinlikle ve değerle bağdaşmayan fiziksel özelliğe sahipti. Restore edilirken çevresi ile beraber kapsamlı bir şekilde ele almayı uygun gördük. Buraya gelecek yerli ve yabancı konukların yaşlısından engellisine kadar herkesin burayı sağlıklı şekilde gezebilmeleri için tüm fiziksel şartların hazırlanmasını, engelli rampaları, yürüyüş yolları yapılmasını istedik. Otoparkından kafeteryasına kadar burada her şey düşünüldü" dedi.

HATAY,(DHA)

(30.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Küçük miktarlar, büyük adımlar, girişimci kadınlar

MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "Küçük Miktarlar Büyük Adımlar Girişimci Kadınlar" konulu seminer düzenlendi. Atatürk Konferans Salonu'ndaki seminere Seminere Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şeyma Ay, Hatay Mikro Finans Şube Müdürü Serap Varoğlu, Hatay'da yılın kadını seçilen Habibe Koçak, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şeyma Ay, toplumda cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilmesi için eğitimin önemli olduğunu söyledi. Ay, kadınlara iş hayatında disiplinli ve cesaretli olmalarını önerdi.

Seminerde söz alan Hatay Mikro Finans Şube Müdürü Serap Varoğlu da "Mutlu kadın mutlu aile, mutlu aile mutlu gelecek demektir. Kadınlarımızın çalışkan disiplinli ve istekli olup bu inançla önemli başarılara imza atacağı inancı içerisindeyim" diye konuştu.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

(30.4.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Minik piyanistlerin konser hazırlığı

ADANA'da Ayşe Özge Edemen'in minik öğrencileri, geleneksel yıl sonu konserini bu yıl 4 Mayıs'ta verecek. Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'ndaki etkinlik saat 11.00'de başlayaak. Bu yıl annelere ithaf edilen konserde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) sanatçıları da miniklere eşlik edecek. Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği yararına gerçekleştirilecek, konserde sahneyece çıkacak minikler şunlar: Alize İkidağ, Ahmet Kaan Arsava, Ela Özkan, Can Doğan, Ada Eratay, Selin Sızmaz, Eylül Dardağan, Elif Naz Güler, Defne Doğan, Lara Şener, Serra Doğru, İlayda Kulak, Talya Boyar, Sibel Çevikelli, Berfin Serin, Alara Gülcan.

ADANA,(DHA)

//////////

Kadın çiftçiler eğitiliyor

MERSİN Ziraat Odası Başkanlığı ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle "Çiftçi Eğitim Çalışmaları" kapsamında kadın çiftçilere yönelik bir teknik gezi düzenlendi.

Toroslar ilçesine bağlı köylere düzenlenen gezilerde, bitki besleme, genel yetiştiricilik, tarımsal destekler gibi konularda katılımcılar bilgilendiriliyor.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'na yapılan gezide de kadın çiftçilere, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, bilgi verdi. Gökçel "Kadın çiftçilerimizin teknik üretime katkılarını çok önemsiyorum. Kadın çiftçilerimizin teknik üretimde etkin rol oynaması ülkemiz tarımı için vazgeçilmez bir unsurdur. Şayet kadınlar, kaynaklara ulaşmada erkeklerle aynı fırsata sahip olurlarsa, tarımsal üretim ve verimi artırabilirler. Kadınlar ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürebilir kalkınma için liderlik ve değişimin temsilcisi olurlar" dedi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş ise "Kadın çiftçilerimizin eğitimine yönelik yapmış olduğu bu çalışmayı takdirle karşılıyorum. İstasyonumuz çiftçilerimize özellikle kadın çiftçilerimizin bilgilendirilmesi konusunda her zaman öncü olacaktır" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin),(DHA)

(30.4.2013)

////////////////////////

Silifke ekonomisine yön verenler ödüllendirildi

MERSİN'in Silifke İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, kuruluşunun 105'inci yılı nedeniyle Silifke ekonomisine yön verenler ile 30 yılını tamamlayan oda üyelerine ödül verdi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'in de katıldığı ödül töreninde, Silifke TSO'nun kurulduğu günden bu yana yaptığı hizmet ve çalışmalar, slayt gösterisi eşliğinde izlenime sunuldu.

Silifke Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine çok sayıda iş adamı, siyasetçi, belediye başkanları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile daire amir ve müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, odanın 105'nci yıldönümü anısına böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Törenimizin bizim için ayrı bir yeri ve önemi var. 105'inci yılımızın şeref ve sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. Tüm dünyanın ekonomik krizlerde boğuştuğu bugünlerde yatırım yaparak, istihdam yaratarak, vergi ödeyerek, ihracat yaparak, Silifke ve Ülke ekonomisine katkı sağlayan ayrıca Silifke Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinde 30'uncu yıllarını tamamlayarak Silifke ekonomisine yön veren üyelerimizin ödüllendirildiği bugünü sizlerle paylaşmaktan gurur duymaktayız" dedi.

Ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de son 10 yılda gelişen Türkiye ekonomisinin, üç kat büyüyerek dünyada 17'nci sıraya geldiğini dile getirdi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(30.04.2013)

/////////

Vekil Ökten bazlama pişirdi

Silifke'ye partisinin ilçe teşkilatı ile birlikte bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Milletvekili Ökten, Gazi Mahallesi Sosyal Hizmetler ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından Hatice Hanım Kız Yurdu'ndaki yardıma muhtaç öğrenciler yararına düzenlenen kermesi de gezdi. Hamur açıp, sıkma ve börek yapan kadınları gören Milletvekili Ökten, oklavayı alıp onlara katıldı. Ökten açtığı hamuru, odun ateşindeki kara saçta pişirdi. Kendisinin de bu yörede yetiştiğini ifade eden Ökten, evinde her zaman kendi açtığı hamurla, sıkma, börek yaptığını anlattı.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(30.4.2013)

///////////////////////////

Mezitli'den Makedonya'ya yardım eli

MERSİN'in Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Makedonya'daki ihtiyaç sahiplerine 20 bin kıyafet gönderdi.

SYDV Müdürü Kamuran Zengin, sınırları aşan hizmetleriyle Türkiye ile Makedonya arasında dostluk köprüsü kurduklarını söyledi. Makedonya'da yaşayan soydaşların ihtiyaçlarını gidermek için kıyafet yardımında bulunduklarını belirten Zengin, şu açıklamayı yaptı:

"Uygulamalı Mesleki Eğitim (UMEP) kapsamında Balkan ülkeleri yurttaşlarının eğitim, iş, geçim ve ekonomik yoksunluk sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Bir süre önce Makedonya'ya ziyarette bulundum. Devlet Bakanı Hadi Nezir ile bir araya geldik. Burada ele aldığımız konulardan biri de ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmekti. Alan araştırmaları gerçekleştirdikten sonra öncelikli ihtiyaçları belirledik. Projemiz Makedonya'da büyük bir heyecanla karşılandı. Pantolon, tişört, kazak, çorap, ayakkabı, kaban, gömlek ve iç giyim gibi 20 bin parçadan oluşan kıyafetler Makedonya'da bulunan sosyal yardımlaşma merkezlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştı."

Projenin, ülkeler arasındaki bağın gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Zengin, "Gücümüz yettiği ölçüde Balkan ülkelerine yardım eli uzatıyoruz. 2009 yılından bu yana SYDV desteği ile UMEP'i gerçekleştiriyoruz. Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan gelen gençler çeşitli işyerlerinde mesleki eğitim alıyor. Beş ülkeden gençlerle Türkiye ve Mezitli arasında köprüler kuruluyor. Bu ülkelerle tarihi ilişkilerimiz var, bağlarımızı koparamayız. Bundan sonraki yıllarda gönülden kurulan köprülerin güçlenip büyüyüp çok yoğun trafiğe sahip olacağını söylemek kehanet olmasa gerek" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(30.04.2013)

////////////////////////////

Reyhanlı'da eğitim başarısı

HATAY'ın Reyhanlı ilçesindeki Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ekrem Yatmaz bilişim alanında hazırladığı proje ile Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda finale kaldı. Yatmaz, bu yıl 9'uncusu düzenlenen yarışmada lise web kategorisinde hazırladığı proje ile önemli bir başarıya imza attı. Projenin danışmanlığını ise okulun felsefe grubu öğretmeni Ali Ünsal yaptı.

Okul Müdürü Hamdi Bozkaya, yarışmanın finalinin 12-13 Mayıs'ta Ankara'da yapılacağını belirterek, öğrencisini kutladı. Müdür Bozkaya "Yeni başarılar peşindeyiz. Okulumuzun adını en güzel projeler ile Türkiye'ye duyuracağız. Öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Teknoloji ve Tasarım Merkezi'nin ortaklaşa düzenlendiği olimpiyatların finaline ABD, Hindistan, Endonezya, G. Kore, Finlandiya ve Brezilya gibi bilişim alanında söz sahibi ülkelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden öğrenci katılacak.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(30.4.2013/FOTOĞRAF)

///////////

Cebesoy'da kermes

ADANA'nın merkez Seyhan ilçesindeki Cebesoy İlkokulu'nda düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü.

Okul Aile Birliği'nce organize edilen kermeste, öğrenci velilerinin hazırladığı yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Okul Aile Birliği üyeleri, gösterilen ilgiye teşekkür ederken, kermesten elde edilen gelirin okulun ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı açıklandı.

ADANA, (DHA)

(30.4.2013/FOTOĞRAF)

////////////

Almanca otobüsü Adana'da

ALMANCA'yı sevdirmek ve kültürler arası kaynaşmayı sağlamak için yürütülen 'Almanca Yollarda' projesi kapsamında çeşitli ülkeleri gezen otobüs, Adana'ya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Almanca Öğretmenleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında İsmail Sefa Özler Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden otobüse öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Alman ve Türk öğrencilerin birlikte yaptıkları etkinliklerde, çeşitli oyunlarla öğrencilere Almanca ve Alman kültürü anlatıldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. Otobüsün Adana ve çevresindeki çeşitli okulları ziyaret edeceği açıklandı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(30.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Avcılar şenlikte buluştu

MERSİN'in Erdemli İlçe Avcılar Derneği tarafından 4. Geleneksel Avcı şenliği düzenlendi. Erdemli Taş Ocağı'nda yapılan şenlikte konuşan Erdemli Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Faruk Ercan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Faruk Ercan "Avcılık bizim atalarımızdan gelmektedir. Avcılık insanın doğasında vardır. Avcılık sadece ev hayvanlarını öldürmek değildir, avcılık bir spor ve avı korumaktır" dedi. Ercan, kulüp olarak kaçak avcılığı bitirmek için çalıştıklarını ifade etti. Konuşmaların ardında Tek Kurşun ve Trap atışları yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenler altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Şenlikte avcılar bol bol sohbet edip, birlikte olmanın keyfini çıkardı.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(30.4.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement