Didim Ticaret Odası'ndan "Haydi Kuşları İzleyelim" Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Didim Ticaret Odası'ndan "Haydi Kuşları İzleyelim" Projesine Destek

Didim Ticaret Odası\'ndan "Haydi Kuşları İzleyelim" Projesine Destek

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" okulunun ortaklaşa hazırladıkları "Let's Watch the Birds (Haydi Kuşları izleyelim)" adlı projeyle ilgili olarak projenin Didim heyeti Didim Ticaret...

25.10.2013 10:24

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" okulunun ortaklaşa hazırladıkları "Let's Watch the Birds (Haydi Kuşları izleyelim)" adlı projeyle ilgili olarak projenin Didim heyeti Didim Ticaret Odası Yönetimini ziyaret ederek proje hakkında bilgi paylaştı.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Gider başkanlığında, İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın ve Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege ve öğrencilerden oluşan heyet; Başkan Ufuk Döver Başkan Yardımcıları Gürol Çelik ve Şaban Üstündağ üyeler Mehmet Çelik, Mehmet Urgancı, Celal Gümüş ve Lütfü Karaaslan'dan oluşan Ticaret Odası Yönetimine projenin detaylarını anlattı.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege ise Kuş gözlemiyle ilgili olarak başlayan hobisinin daha sonra Okulda Kuş Gözlem topluluğuna dönüştüğünü ve İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın'ın katkılarıyla AB projesine çevrildiğini dile getirdi. Ege Kuşların tanınması için kuş gözlem ekibi kurduklarını ve Didim'deki kuş envanterini çıkardıklarını belirterek hazırlanan projenin kabul edilmesiyle projenin hayata geçirildiğini söyledi. Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın, AB projelerinin ülkemizde yaygınlaşmaya başladığını güzel ve amacına uygun projelerin artık kabul görmeye başladığını dile getirdi. Projede Esra Karakaya Anadolu Lisesi'nin koordinatör olduğunu Mart 2014 de ortak okul tarafından Türkiye'ye, Mart 2015'de ise koordinatör okul tarafından Romanya'ya ziyaretler gerçekleştirileceğini belirtti. Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege proje kapsamında ayrıca Menderes deltası, Taşburun, Fener burnu ve İzmir Kuş cennetine ziyaretler yapılacak kuş gözlemlerinin yapılacağını ve Didim'deki kuş potansiyelinin de tanınacağını söyledi.

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver çalışmalarından dolayı heyetin taktiri hak ettiğini belirterek, AB fonlarından kaynak sağlayarak Didim'in en önemli güzelliklerinden birini öne çıkardıklarından dolayı kutladı. Proje için istenen desteği vermeye hazır olduklarını İlçeye Romanya'dan gelecek heyeti ağırlamaktan da mutluluk duyacaklarını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Ticaret Odası'ndan 'Haydi Kuşları İzleyelim' Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement