DP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Göre: "Kimin Kazandığı Önemli Değil" - Son Dakika
Yerel

DP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Göre: "Kimin Kazandığı Önemli Değil"

DP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Göre: "Kimin Kazandığı Önemli Değil"

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Demokrat Parti’den (DP) Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na aday olan Erol Göre, yaptığı açıklamalarda seçimi kimin kanıp kazanmadığının önemi olmadığını belirtti.

04.04.2014 12:25

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Demokrat Parti'den (DP) Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na aday olan Erol Göre, yaptığı açıklamalarda seçimi kimin kanıp kazanmadığının önemi olmadığını belirtti. Göre, seçimlerde sağduyulu olan tüm Çerkezköy halkına teşekkür etti.

Seçimlerin ardından değerlendirme yapan Erol Göre yaptığı açıklamada Demokrat Parti olarak seçimde seslerinin duyulmasını istediklerini bunda da başarılı olunduğuna inandıklarını dile getirdi. Sağda alternatif parti olarak DP'nin önümüzdeki dönemlerde tekrar var olacağını kaydeden Göre, "17 Aralık'tan sonra insanlarımız AK Parti'ye karşı bir bilenmezlik içinde olduğu için DP olarak sesimizi bu seçimde duyurarak gelecek döneme çok daha güçlü bir DP'nin var olmasını sağladığımıza inanıyorum. Az oy almamıza rağmen ilçemizde güçlü oy potansiyeline sahip partiler arasında aldığımız oy yinede kücünsenmemeli" diye konuştu.

Erol Göre, 2015 yılının Demokrat Parti'nin yılı olacağını iddia ederek, "İnsanımız her ne kadar AK Parti etrafında çoğunlukla bulunsa da kendine sağda bir alternatif parti arama içindedir. Sağın alternatif partisi DP'dir ve 2015 yılı DP'nin yılı olacaktır. 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde DP alacağı oylarla kendini gösterecektir" dedi.

Göre 30 Mart'ta yapılan seçimlerde Çerkezköy'de 25 yıl aradan sonra oy patlamasıyla CHP'nin belediyeyi kazandığını belirterek, "Gerçekten zorlu bir seçim süreci yaşadık. Her parti adayı seçimi önde bitirmek için süreç içinde güzel bir mücadele örneği verdi. Hiçbir aday aşırıya kaçmadı. Belki ufak tefek bir şeyler olmuştur ama onlar da kırıcı sayılmaz. Çerkezköy'de 25 yıl aradan sonra oy patlaması gösteren CHP Vahap Akay ile belediyeyi kazandı. Ancak AK Parti'nin bu seçimde de almış olduğu yüksek oy ile yine Trakya'da Çerkezköy AK Parti'nin kalesi olmaya devam etmiştir. Çerkezköy'de CHP'ye gönül vermiş olan vatandaşlarımız oylarıyla başkanına sahip çıkmıştır. Ancak Ali Ertem'e küs olduğunu sandıkta oylarıyla belirtmiştir. Ben yine de Ertem'i partisinin oylarını yükselttiği için tebrik ediyorum. Ertem seçim sürecinde başta kendi içinde aday adaylarıyla savaş verdi. Sonra da bir gurup partilisi onun kazanmaması için elinden geleni yaptı. Buna rağmen yinede iyi bir oy aldı" ifadelerini kaydetti.

"CHP DAHA FARKLI KAZANABİLİRDİ"

Erol Göre seçimleri CHP'nin Çerkezköy'de daha farklı kazanacağı halde bazı ufak tefek hataları nedeniyle oy farkını açamadığını da ileri sürdü. Göre, "Her şeyden önce CHP'li belediye başkanını ve ekibini zor bir dönem bekliyor. Temennimiz başarılı olmalarıdır. Çerkezköy sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklayacaklarına inanıyorum. Vahap Akay ve ekibi Çerkezköy'e ve halkımıza hizmet ettiği sürece diğer seçimlerde de halkımız kendilerine teveccühlerini gösterebilir. Bu seçimleri Çerkezköy'de CHP daha farklı kazanabilirdi. Ancak son propaganda günü yapmış oldukları yürüyüş kendilerine çok güven verdi. Onların kendilerine olan aşırı güveni diğer partilerin bir araya gelmesine sebep oldu. Bence bu da onların siyasi hatasıydı. Vahap Akay, unutmasın ki bir daha ki dönemde AK Parti oylarını burada yükseltmeyi sürdürdüğü sürece işleri daha da zorlaşabilir. Bu nedenle kendisi Çerkezköy'e iyi hizmetler yaptığı sürece önümüzdeki dönemde de AK Parti'den beklenmedik oy alır ve yine başarılı olur" dedi.

Seçimlerde MHP Adayı Koray Önsel'in partisine ivme kazandırarak oylarını yükseltiğini ve Çerkezköy'de bir ilki başararak belediye meclisine bir üye kazandırdığını belirten Göre, "MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel'i de tebrik ediyorum. Gerçekten o da seçimlerin iddialı isimlerinden biri idi. Yılmadan gece gündüz o da çok çalıştı. Bundan böyle de çalışmalarına devam etsin diyorum. Vahap Akay gibi Koray Önsel de Çerkezköy'ün geleceğidir. Çerkezköy'ün geleceği onların ellerindedir. Çerkezköy onlarla şekillenecek ve daha da büyüyecektir. Biz siyasiler olarak bundan sonra daha yapıcı bir muhalefet izleyerek Çerkezköy'ün daha ileri gitmesine katkı sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Artık seçim bitti şimdi. Herkes el ele vererek birleşmelidir. Çerkezköy'ü daha ileriye nasıl götürürüz onun hesabını yapmalıyız" diye konuştu.

"SANAYİ FUARI AÇILMASINI İSTİYORUM"

Erol Göre, Çerkezköy'e bir sanayi fuarının kurulması gerektiğini belirterek, "Benim bir projem vardı. O da hemen hemen tüm ilçelerde her yıl belirli zamanlarda gerçekleşen festivaller. Çerkezköy'e de ya bir sanayi festivali ya da bir Sanayi Fuarı kurmayı hedeflemiştim. Göreve gelen Vahap Akay'dan ricada bulunuyorum. Çerkezköy bir sanayi kenti olduğuna göre sanayi fuarını öncelikle hayata geçirmesini istiyorum. Ben bir eğitimci olarak gerçekleşecek olan fuarda gençlerin özellikle de öğrencilerimizin istifade edecekleri oyun alanlarının da olmasını istiyorum. Çünkü çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Çocukluk dönemlerini doya doya yaşamaları gerekmektedir" dedi.

Göre, "Seçim sürecinde istemeden kırdığım arkadaşlarımız varsa şahsım adına onlardan özür diliyorum. Seçimlerde Çerkezköy halkının gönüllerinin başkanı olduğuma da inanıyorum. Şahsıma ve partime oy veren vermeyen tüm Çerkezköy halkına sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Göre: 'Kimin Kazandığı Önemli Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement