Dpü'lü Öğretim Üyeleri 'Yöresel Ürünler Sempozyumu'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Dpü'lü Öğretim Üyeleri 'Yöresel Ürünler Sempozyumu'na Katıldı

Dpü\'lü Öğretim Üyeleri \'Yöresel Ürünler Sempozyumu\'na Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri, Antalya'da düzenlenen 'Yöresel ürünler sempozyumu'na katıldı.

21.11.2012 15:48

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri, Antalya'da düzenlenen 'Yöresel ürünler sempozyumu'na katıldı.

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Gediz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Antalya Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen '1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri' programına katılarak Kütahya ve Dumlupınar Üniversitesi'nin tanıtımına katkı sağladılar.

Sempozyum ve sergiye, Doç. Dr. Levent Mmercan, Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç hem sözlü olarak sundukları bildirileri hem de eserleri ile, Yrd. Doç. Selma Şahin eseri ile, Mustafa Kızıl ise wokshop ile, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Haldun Şekerci sözlü olarak sunduğu bildirileri ile katılırken, Gediz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Müzeyyen Aygün hem sözlü olarak sundukları 2 bildirileri hem de eserleri ile, öğretim görevlisi Fatma Seçil Karayil ve Rıfat Saraoğlu ise sözlü olarak sundukları bildirileri ile katıldılar.

Kütahya'nın değerlerini, kültür ve sanatını irdeleyen araştırmalarıyla katılan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri Sempozyum'da DPÜ'nün ve Kütahya'nın sesi oldular.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 100'e yakın akademisyen ve sektör temsilcisinin buluştuğu sempozyum ve sergi, yeni yaklaşımları beraberinde getirmiş olması, sempozyum, sergi ve yerel sektör firmalarını aynı yerde buluşturması bakımından farkındalık oluşturduğu görüldü.

Sempozyumun kapanış panelinde alınan olumlu dönütler neticesinde bu etkinliğin ileriki yıllarda da geleneksel hale getirilmesi ve tekrarlanması önerisinde bulunuldu.

(EFE)

21.11.2012 15: 23: 46

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü'lü Öğretim Üyeleri 'Yöresel Ürünler Sempozyumu'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement