Dünyanın Seçkin Bilim İnsanları Aü'de Sağlık Teknolojilerini Tartışıyor - Son Dakika
Yerel

Dünyanın Seçkin Bilim İnsanları Aü'de Sağlık Teknolojilerini Tartışıyor

Dünyanın Seçkin Bilim İnsanları Aü\'de Sağlık Teknolojilerini Tartışıyor

“5. ABD-Türkiye İleri Düzey Çalışmalar Enstitüsü Global Sağlık Sorunları” bilimsel toplantısı, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

12.06.2014 13:34

"5. ABD- Türkiye İleri Düzey Çalışmalar Enstitüsü Global Sağlık Sorunları" bilimsel toplantısı, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi Adrasan Avrupa Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının başkanlığını, ABD'den Houston Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akay, yardımcılığını ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yardımcı yapıyor.

Sponsorluğunu, NSF (National Science Foundation), National Academy of Engineering, Houston Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı, "ABD-Türkiye İleri Düzey Çalışmalar Enstitüsü Global Sağlık Sorunları" bilimsel toplantısının bu yıl beşincisinin gerçekleştirildiği belirtilirken, toplantıda sağlık teknolojilerinin geleceğinin, dünyada sağlık teknolojileri alanında yapılan çalışmalar için fırsat ve olası sorunların tartışıldığı kaydedildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, "Toplantıyı, rehabilitasyon için neuroteknoloji, nanobilim ve mühendislik, biyomedikal ve sağlık bilişimi teknolojisi, neuroteknoloji alanlarında, Amerika, Japonya, Almanya, Danimarka, İtalya gibi ülkelerden seçkin 30'u aşkın öğretim üyesi ve doktorasını tamamlamış 10'u aşkın seçkin genç araştırmacının katılımı ile gerçekleştiriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyanın Seçkin Bilim İnsanları Aü'de Sağlık Teknolojilerini Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement