Ege-Koop Danışma Kurulu'nun Gündemi Siyaset - Son Dakika
Yerel

Ege-Koop Danışma Kurulu'nun Gündemi Siyaset

Ege-Koop Danışma Kurulu\'nun Gündemi Siyaset

Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı, 20 Dönem İzmir Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Avukat Metin Öney, CHP'de yaşanan aday belirleme tartışmalarının yanlış metoddan kaynaklandığını belirterek, "Tartışmalar her ne kadar kişiler üzerine yoğunlaşsa da CHP üst yönetimi aday belirleme yönteminde yanlış yapmıştır.

13.02.2014 14:25

Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı, 20 Dönem İzmir Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Avukat Metin Öney, CHP'de yaşanan aday belirleme tartışmalarının yanlış metoddan kaynaklandığını belirterek, "Tartışmalar her ne kadar kişiler üzerine yoğunlaşsa da CHP üst yönetimi aday belirleme yönteminde yanlış yapmıştır. Yöntem yanlış olunca maalesef bazı sonuçlar da yanlış olmuştur" dedi. Kendisine yapılan adaylık tekliflerini reddettiğini kaydeden Aslan ise, " Başka partiden adaylık siyasi etik anlayışıma ters. Ancak bu süreçte önemli olan kapalı kapılar ardında, halktan kopuk, toplum yararını ve kentin geleceğini gözetmeyen bir anlayışla aday tercihi yapılıp yapılmadığıdır. Çünkü bu hem topluma saygısızlıktır hem de kentin geleceğine kayıtsızlıktır" ifadelerini kullandı.

Ege-Koop'un sadece İzmir'in değil Türkiye'nin parlamentosu gibi çalışan ve adını ülke çapında yankı uyandıran etkinliklerle sık sık duyuran Danışma Kurulu'nun Şubat ayı toplantısında İzmir ve Türkiye'nin öncelikli meseleleri ele alındı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın da katıldığı toplantı Metin Öney'in Başkanlığında gerçekleşti.

ASLAN: AMACIMIZ FARK YARATAN PROJELERLE HİZMETTİ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde tek isteğinin İzmir'in geneline hizmet etmek olduğunu bunun dışında herhangi bir görev talebi olmadığını her platformda özellikle belirtmiş olan Aslan, son dönemde kamuoyunda farklı partilerden aday olacağı yönündeki haber ve yorumlar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Aslan, " Aday adaylığı sürecim kamuoyunda gerek Ege-Koop'a gerekse şahsıma gösterilen ilgi ve güveni çok daha somut şekilde ortaya koymuştur. Özellikle proje ve hizmet esaslı, demokratik çabalarımız İzmir kamuoyunda net bir şekilde kabul edilmekle kalmamış, karşılık da bulmuştur. Aday adaylığı sürecinde önemli olan kapalı kapılar ardında, halktan kopuk, toplum yararını ve kentin geleceğini gözetmeyen bir anlayışla aday tercihi yapılıp yapılmadığıdır. Çünkü bu hem topluma saygısızlıktır hem de kentin geleceğine kayıtsızlıktır. Bana gelince ben her zaman söylediğim gibi; her şartta ve her koşulda ülkeme ve kente borcumu ödemeye, projeler geliştirmeye, üretmeye, eserler vermeye devam edeceğim" dedi.

ÖNEY: CHP'DE YÖNTEM YANLIŞTI

Ege-Koop'un, siyasetçi, akademisyen, sanatçı, işadamı, gazeteci, sivil toplum örgütü başkanları gibi İzmir'in pekçok kanaat önderini tamamen gönüllülük esasına göre biraraya getirmek suretiyle fikir hayatına ciddi katkılar yaptığını ve bunun taktire şayan olduğunu belirten Öney, 30 Mart yerel seçimlerinde adaylarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde tırmanan gerilimin şahıslar üzerinde yoğunlaştığını kaydetti. Öney, "Bana göre burada kişiler değil yöntem sorgulanmalıdır. Maalesef CHP üst yönetimi bu süreci yanlış metodlarla tamamlama yoluna gitmiştir. Bilindiği üzere Ege-Koop Danışma Kurulu olarak çok daha önceleri tüm siyasi partilere aday tespit usül ve kriterleri konusunda da fikir beyan etmiş, çağrılar yapmıştık. CHP'de yaşanan tartışmalar usülün yanlış olmasındandır. Dolayısıyla yanlış yanlışa yol açmıştır" dedi. Türkiye'nin uzun süredir gerilimli günler geçirdiğini ancak özellikle son bir ay içerisindeki gelişmelerin daha da kaygı verici olduğunu söyleyen Öney, " Her geçen gün otoriter bir rejime doğru gidiyoruz. Hatta tek adam rejimine doğru hızla yol alıyoruz. Devletin kurum ve kuruluşları birbirlerini dinlemez hale gelmiş durumda" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege-Koop Danışma Kurulu'nun Gündemi Siyaset - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement