Eğitime Hayırsever Katkısı - Son Dakika
Yerel

Eğitime Hayırsever Katkısı

Eğitime Hayırsever Katkısı

Kayserili hayırsever Avukat Ahmet Ulucan'ın bağışlarıyla yaptırılan ve Erciyes Üniversitesi'ne bağışlanan Av. Ahmet Ulucan Kızılay Gençlik Merkezi ve Misafirhane, törenle hizmete açıldı.

25.02.2014 15:56

Kayserili hayırsever Avukat Ahmet Ulucan'ın bağışlarıyla yaptırılan ve Erciyes Üniversitesi'ne bağışlanan Av. Ahmet Ulucan Kızılay Gençlik Merkezi ve Misafirhane, törenle hizmete açıldı.

Erciyes Üniversitesi kampüsü içerisinde yaptırılan Gençlik Merkezi ve Misafirhanenin açılış törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, hayırsever Avukat Ahmet Ulucan, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve davetliler katıldı. Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri'de insanların birbirlerine yardımda ve hayır işleri yapmada yarıştığını ifade ederek, "Bizim üniversitemizi gezdiğinizde bircok binamızın üzerinde çeşitli isimler görürsünüz. Bu isimler, o binalarımızı yapıp bize bağışlayan hayırseverlerimizin ismidir. Üniversitemizin yüzde 80-85'i hayırseverlerimizin yaptırdığı binalardan oluşuyor. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kızılay Kayseri Şubesi ile ortak bir çalışma yaparak Av. Ahmet Ulucan Gençlik Merkezi ve Misafirhaneyi kazandırdıklarını kaydeden Prof. Dr. Keleştumur, Gençlik Merkezi ve Misafirhane'nin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından işletileceğini, burada yurt dışından gelen öğretim elemanları ve bilim insanlarının kalacağını, üniversitede eğitim gören gençlerin de merkezden yararlanacağını bildirdi.

Hayırsever Av. Ahmet Ulucan, törende yaptığı konuşmada, şimdiye kadar pek çok hayır işi yaptığını, birçok hayır işinin yapılmasına da aracı olduğunu belirterek, "Ben buradan hayır yapmak isteyen herkese sesleniyorum; maaşla çalışan herkes aylık maaşından 200 TL'yi verse, çok büyük paralar toplanır ve ihtiyaçlar o parayla yapılır. Bir de zenginlerimiz var. Onlar da gelir durumlarına göre, gelirlerinin yüzde 1'ini verseler bu iş çözülür. Bu konu üzerinde iyi durulması lazım. Kayseri'de bu hayır işlerini organize etme ve toplama görevi de Vali beyle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet beye düşüyor" diye konuştu.

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç da, hayırsever Av. Ahmet Ulucan'ın bağışıyla yaptırılan Gençlik Merkezi ve Misafirhanenin, 1 yılda 2 milyon TL harcanarak tamamlandığını kaydetti. Uzandaç, bu binada Türk Kızılayı Kayseri Şubesi'ne ait faaliyet gösterecek Gençlik Kulübü birimleri bulunduğunu, aynı zamanda 40 yataklı ve özellikle yabancı öğretim görevlilerinin konaklayabileceği misafirhane bulunduğunu, misafirhanenin 5 yıldızlı otel konforunda işletileceğini ifade etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise, Türk Kızılayı'nın sadece ülke içinde değil, tüm dünyada yardıma muhtaçların yanında olduğunu, faaliyetlerini hayırseverlerin bağışlarıyla sürdürdüğünü söyledi. Akar, Kayseri'de böyle bir merkez ve misafirhanenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de birer konuşma yaptılar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitime Hayırsever Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement