"Ehlibeyt Sevgisi ve Örnek Anne Hz. Fatıma Anamız" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Ehlibeyt Sevgisi ve Örnek Anne Hz. Fatıma Anamız" Konferansı

"Ehlibeyt Sevgisi ve Örnek Anne Hz. Fatıma Anamız" Konferansı

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Öğretim Üyesi Doç.Dr.Hüseyin Özcan, "Gerek Hz."

11.05.2012 12:10

İstanbul Üniversitesi Fen- Edebiyat Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özcan, "Gerek Hz. Muhammed, gerek Hz. Ali, gerekse de Hz. Fatıma, hem Alevi hem Sünni için kutsal olan kişiliklerdir. ve onların soyundan gelen 'ehlibeyt' dediğimiz 'seyid' ve 'şerifler' de yine bu toplumun temel dinamikleridir" dedi.

Fatsa Fatımatü'z Zehra Alevi Bektaşi Derneği tarafından, "Ehlibeyt Sevgisi ve Örnek Anne Hazreti Fatıma Anamız" konulu bir konferans düzenlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, MHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Can, Çamlı Belediye Başkanı Sebahattin Bol, FASİAD Başkanı Hasan Gül, Fatsa AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Eroğlu, FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik ve çok sayıda Fatsa halkı katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fatsa Fatımatü'z Zehra Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Rıza Güvenkaya yaptı. Güvenkaya, "Geniş bir alana hizmet edecek olan derneğimizin faaliyet alanları Alevi-Bektaşi kültürünü kendi öz kaynaklarından inceleyip, araştırarak yaşatmaya çalışmak, eğitim, kültür,

yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek olacaktır" diye konuştu.

"HZ. FATIMA ÖRNEK BİR ANNEYDİ"

Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Hüseyin Özcan, "Hz. Fatıma'nın gerek çocukluğunda Peygamberimizin yanında yer alması daha sonra çocukları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i yetiştirmesi ile alakalı 'örnek bir anne' kimliği var. ve yine Hz. Ali ile birlikte birçok Türk ailesine örnek olacak davranışları var. Bu vesile ile belki toplumda zaman zaman geçmişte kötü bir kader yaşayan Alevi-Sünni ayrılıkları oldu maalesef. Bir anlamda modern Kerbelalar yaşadık. Bu tarz toplantıların Alevi kültürünün tanınmasına vesile olacağını ümit ediyoruz. Gerek Alevilerin Sünniler gerekse Sünnilerin Aleviler hakkındaki ön yargıların kırılmasına vesile olacağını düşünüyoruz. Her iki anlayışa mensup insanlar maalesef tarihten gelen bu olumsuz ön yargılarından dolayı zaman zaman karşı karşıya gelmişler. Bunu da gelecek kuşaklara atlanırken bu ön yargıları unutturup Alevilerin Aleviliği öğrenmesi, Sünnilerin Sünniliği öğrenmesi ve temelde bunların aynı inanca mensup olduğu fikrinin bu vesile ile anlatılması gerekiyor. Dolayısıyla gerek Hz. Muhammed, gerek Hz. Ali, gerekse de Hz. Fatıma, hem Alevi hem Sünni için kutsal olan kişiliklerdir. ve onların soyundan gelen ehlibeyt dediğimiz seyid ve şerifler de yine bu toplumun temel dinamikleridir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ehlibeyt Sevgisi ve Örnek Anne Hz. Fatıma Anamız' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement