'Ekoloji Kurultay'ı Lüleburgaz'ı Karıştırdı - Son Dakika
Yerel

'Ekoloji Kurultay'ı Lüleburgaz'ı Karıştırdı

\'Ekoloji Kurultay\'ı Lüleburgaz\'ı Karıştırdı

Lüleburgaz'da yapılması planlanan 'Ekoloji Kurultayı' Lüleburgaz'ın siyaset dünyasını karıştırdı.

12.02.2013 09:15

Lüleburgaz'da yapılması planlanan 'Ekoloji Kurultayı' Lüleburgaz'ın siyaset dünyasını karıştırdı.

Halkların Demokratik Kongresi Trakya Meclisi 10 Şubat Pazar günü BDP Milletvekili Sebahat Tuncer'in ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile İstanbul

Milletvekili Melda Onur'un da katılımıyla yapmayı planladığı 'Ekoloji Kurultayı' iptal edildi.

Kurultayın düzenleyicileri arasında yer alan Çorlu Ergene İnsiyatifi, yaptığı basın açıklamasında, kurultayın iptaline CHP'nin neden olduğunu iddia ederek CHP'yi ulusalcı faşist olarak nitelendirdi.

Kurultayın ertelenmesine CHP milletvekili Emre Köprülü ve CHP'lilerin neden olduğunu bildiren Çorlu Ergene İnsiyatifi, "Milletvekili Emre Köprülü ve CHP'lilerin birkaç gündür Kurultay'a yönelik engellemeleri, kurultayın yapılacağı salonun engellenmesine dek uzanarak toplantının formatına uygun bir biçimde yapılma olanağını imkansız hale getirdi" açıklamasında bulundu.

İsiyatif açıklamasında şunları kaydetti: "kurultayın yapılmaması, yapılamaması ulusalcı- faşist cenahın yürüttüğü karşı kampanyanın başarısından çok demokrasi mücadelesine yönelik bir saldırı, demokrasi güçlerine karşı yürütülen saldırganlıktır. Biz kurultay iradesinin ardından duran örgüt ve gruplar olarak önümüzdeki dönemde belirlediğimiz amaç ve hedeflerle yaşamı ve doğayı savunma mücadelesini yürüteceğimizi, kurultayımızı da uygun koşul ve zeminde örgütleyeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz"

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü'nce olağan pazartesi toplantısında konuyu gündeme alan CHP'liler, 'CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü olarak bilgimiz dahilinde olmayan ve adı Ekoloji 2013 olarak lanse edilen çevre kirliliğine dikkat çekeyim derken, ortalığa siyasi kirlilik yansıtan harekete gerekli tepkimizi gösterdik" dediler.

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi Trakya Meclisi tarafından BDP Milletvekili Sebahat Tuncer'in ve CHP Milletvekillerinin de katılımıyla 10 Şubat Pazar günü yapmayı planladığı ancak iptal edilen kurultayın amacın dışında olduğunu, kurultayın çevre sorunlarından ziyade kürt meselesinin tartışılacağı bir toplantı olacağını dile getirdi.

Kurultayın afişlerinde BDP Milletvekili Sebahat Tuncer ile birlikte CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve İstanbul Milletvekili Melda Onur'un da yer aldığını dile getiren CHP'liler, kurultayın içeriği hakkında bilgilendirilmediklerini ve CHP milletvekillerinin böyle bir kurultayda konu mankeni yapıldığını kaydettiler.

Toplantıda konuşan CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Kenar, "Milletvekillerimizin konuşmacı olduğu, konusu açısından önemli bir kurultayın ilçe örgütüne resmi bir yazıyla bildirilmesi gerekirken takınılan tavır kurultayın, kurultay konusuyla hiç de uyuşmadığının göstergesidir. Ekoloji adı altında CHP, başka bir partinin şov yapma figüranı değildir, olmayacaktır da. HDK partileşme yolunda ciddi çalışmalar içindeyken nedense içinde başka partilere mensup milletvekillerinin kurucu listede yer alması ve önümüzdeki yerel seçimlere bu çatı altında girilebileceği yazılarına rastlamamız bunun çevre kirliliğine duyulan masum hassasiyetin ötesinde başka şeylerin olduğuna işarettir. Bizim ilçe örgütü olarak yüklendiğimiz sorumluluk gereği, milletvekillerimizle temasımız, konu hakkında bilgi almamız bunu yönetim olarak değerlendirip tavrımızı belirlememiz, kurultay düzenleyicileri tarafından ulusalcı- faşistlik olarak değerlendirildi" dedi.

11.02.2013 15: 10: 34

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ekoloji Kurultay'ı Lüleburgaz'ı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement