Elazığ'da Şehitler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Şehitler Anıldı

Elazığ\'da Şehitler Anıldı

Elazığ Şehitliği'nde Düzenlenen Törende Tüm Şehit Mezarları Karanfillerle Süslendi.

18.03.2011 13:51

ELAZIĞ'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Elazığ Şehitliği'nde düzenlenen törende tüm şehit mezarları karanfillerle süslendi.

Vali Muammer Erol, 8'İnci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, mülki, askeri ve idari erkanın hazır bulunduğu ilk törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın ardından Elazığ Şehitliği'ne geçildi.

Burada şehitler anısına 3 pare tüfek atışı yapıldı. Törende konuşan İstihkam Binbaşı Taner Karakelleoğlu, şehitlerin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet tutulduğunu belirterek, "Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Şu anda hudutlarımızda nöbet tutan, yurdumuzun her köşesinde vatan düşmanlarına karşı amansız mücadele veren kahraman askerlerimiz, aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındadır. Kahraman Mehmedim, manevi varlığından güç alan bizler her ne halde olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan fışkırsanız, denizleri taşıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" dedi

Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından ise, şehitlerin mezarları tek tek gezilerek kırmızı ve beyaz karanfillerle bezendi.

Tören, Elazığ Müftüsü Ömer Kocaoğul'un okuduğu dua ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement