Emep Anayasa İçin 2 Günde 3 Bin İmza Topladı - Son Dakika
Yerel

Emep Anayasa İçin 2 Günde 3 Bin İmza Topladı

Emep Anayasa İçin 2 Günde 3 Bin İmza Topladı

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, "Yeni anayasada işçi hakları için bir imza da sen at" kampanyası başlattı.

04.06.2012 16:07

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, "Yeni anayasada işçi hakları için bir imza da sen at" kampanyası başlattı. Emek Partililer 2 günde 3 bin imza topladı.

Kayseri Meydanı'nda açılan stantla ilgili bilgi veren Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, toplanan imzaların Meclis'e gönderileceğini belirtti ve Kayserilileri yeni anayasaya müdahil olmaya çağırdı.

İşçi haklarının tanınmadığı bir anayasa olamayacağını belirten Gümüşoluk, "Asgari ücret dahil, açlık sınırının altında işçi çalıştırmak yasaklanmalı ve denetlenmesi güvence altına alınmalıdır. Sendikasız ve sigortasız işçi çalıştırmak yasaklanmalı ve denetlenmesi güvence altına alınmalıdır. Sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Haftalık çalışma saati 35 saat olarak düzenlemeli, zorunlu mesailer yasaklanmalıdır ve denetlenmesi güvence altına alınmalıdır. Çocuk işçiliği yasaklanmalı, emeklilik yaşı yeniden düzenlenerek düşürülmelidir." dedi.

TOPLANAN İMZALAR MECLİS'E

2 günde 3 bin civarında imza topladıklarını, topladıkları imzaları meclise göndereceklerini ifade eden Gümüşoluk, Emek Partisi eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Millletvekili Abdullah Levent Tüzel'den de taleplerinin takipçisi olmasını isteyeceklerini ifade etti. Kayseri'de işçi sömürüsünün yoğun bir şekilde yaşandığını dile getiren Gümüşoluk, "Kayserililer de asgari ücretin açlık sınırının üstünde olmasını istiyor. Emeklilik yaşının düşürülmesini talep eden milyonlarca yurttaşımız var. Bu konuları hükümet görmezden geliyor. Ancak madem yeni bir anayasa yapılacak, biz de halk olarak taleplerimizi yüksek sesle dillendirmeliyiz." diye konuştu. Gümüşoluk, tüm emekçileri 1 hafta sürecek olan kampanyaya destek olmaya çağırdı.

(SK)

04.06.2012 15: 47: 56

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emep Anayasa İçin 2 Günde 3 Bin İmza Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement